Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Marián Gáborík spojil svoje meno s J&T
Zdielať na
Hokej

Marián Gáborík spojil svoje meno s J&T

Zdroj: SITA/Richard Nemec

Trenčiansky štadión vybudovaný na náklady slovenského hokejového reprezentanta bude niesť názov J&T Aréna Mariána Gáboríka

Hokejista Marián Gáborík uzavrel spoluprácu so skupinou J&T Banka. Štadión, ktorý trenčiansky odchovanec vybudoval v roku 2005, od štvrtka nesie oficiálny názov J&T Aréna Mariána Gáboríka.

Spolupráca so silným partnerom má pomôcť pri financovaní hokejového stánku, ktorý slúži pre nádeje spod hradu Matúša Čáka. V meste s bohatou hokejovou tradíciou totiž jediná ľadová plocha kapacitne nestačila. Výšku podpory obe strany taja.

"Vybudovanie vlastného zimného štadióna v meste, kde som robil prvé hokejové kroky, je naplnením jedného z mojich snov. Som vďačný svojej rodine a všetkým, ktorí nám pomáhajú pri zabezpečení chodu štadióna, ale na to, aby mohla byť ľadová plocha k dispozícii mladým talentom bezplatne, aby možnosť športovať mali deti bez rozdielu, je potrebný silný a stabilný partner," odkázal najproduktívnejší Slovák tohto ročníka zámorskej NHL, ktorý sa pri uzavretí partnerstva prihovoril prostredníctvom videonahrávky.

"Bolo viacero možných partnerov, my sme stavili na Mariánov inštinkt, ktorý žije v trošku inom svete. Ako on sám povedal, každý štadión v Amerike má podobného silného partnera. Nemáme peniaze od štátu a nechceme, aby to bola bezodná studňa. Chceme ukázať, ako sa to dá robiť. Tiež nebudeme musieť každý rok od Maroša vypytovať peniaze cez telefón," povedal otec elitného útočníka Minnesota Wild Pavol Gáborík. S

traty štadióna sa doposiaľ snažili vykryť z pomoci drobných sponzorov a prevádzky reštaurácie. Gáboríkov otec uviedol, že spolupráca s J&T bola Mariánovým nápadom.

"Spoznali sme sa cez leto pri istej príležitosti a prišiel nápad, aby jeho štadión niesol názov J&T. Je to síce Trenčín, ale skutočne tu rastú svetoznáme hokejové hviezdy. Chceme podporovať tento mladý hokejový dorast," načrtla motív partnerstva riaditeľka J&T Banky Monika Céreová, ktorú teší spojenie značiek J&T a Marián Gáborík. K výške podpory sa však odmietla vyjadriť.

"Sme banka a chráni nás bankové tajomstvo a toto povedať skutočne nemôžeme," uviedla. "To je bankové tajomstvo, bol som upozornený, že nemôžem o tom hovoriť," zopakoval Pavol Gáborík. Podľa jeho slov Marián výstavbou štadióna pre potenciálne budúce hviezdy NHL ukázal cestu, ktorá je v slovenských podmienkach mimoriadne zložitá.

J&T Banka je členom skupiny J&T, zameriava sa na poskytovanie služieb privátneho a investičného bankovníctva. Prvý účet otvorila v marci 2006, na konci minulého roka dosiahla bilančnú sumu 13, 602 miliárd korún a zisk 157,96 milióna. Meno Gáboríkovho štadióna si banka prenajala na dobu neurčitú.

Zdielať na