Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Martinčania sa tešia z víťazstva
Zdielať na
Hokej

Martinčania sa tešia z víťazstva

MHC Martin - Dukla Trenčín 5:4 po predĺžení (2:1, 1:2, 1:1 - 1:0) - stav série 2:0

Hokej - Slovnaft extraliga - štvrťfinále play off - 2. zápas (hrá sa na 4 víťazné stretnutia):

MHC Martin - Dukla Trenčín 5:4 po predĺžení (2:1, 1:2, 1:1 - 1:0) - stav série 2:0
Gól: 10. B. Majeský (L. Havel, Říha), 14. Mahdalík (Trokan), 30. Beran (Vantroba, Polák), 50. L. Říha (Džerinš), 70. I. Ďatelinka (L. Říha, M. Macho) - 19. Kóňa (P. Mikuš, V. Nemec), 22. Fatyka (Čacho, V. Kútny), 35. Húževka (V. Kútny, J. Mikuš), 53. Trochta (Křetinský)

Hostia nechceli pripustiť rovnaký scenár ako v sobotnom prvom dueli. Začali aktívne, no chýbal im moment prekvapenia. Strategický prvý gól opäť strelili domáci, ktorí sa spoliehali na brejky. Skóre otvoril v 10. min Majeský v presilovke MHC, keď bombou od modrej čiary nedal Hálovi šancu - 1:0. Otrasená Dukla nedokázala kontrovať, Martin bol na koni a svoju psychickú výhodu zúročil už v 14. min, keď Mahdalík z bezprostrednej blízkosti zvýšil vedenie domácich na 2:0. Trenčín sa vrátil do hry na konci prvej tretiny. V 19. min strelil "gól do šatne" Kóňa, proti ktorého tečovanej strele bol Lakosil bezmocný - 2:1.

Do druhej tretiny vstúpili Martinčania menej koncentrovaní, čo sa im nevyplatilo, lebo v 22. min Fatyka strelou pomedzi Lakosilove betóny vyrovnal. Mohlo sa teda začínať odznova. Martinu pomohla početná výhoda o dvoch hráčov, v 30. min sa Vantrobova strela odrazila od zadného mantinelu rovno na hokejku Berana, ktorý pohodlne napol sieť - 3:2. Ani tento náskok nedokázali hráči domáceho MHC udržať, lebo v 35. min potrestal chyby domácich Húževka. Na jeho strelu pod hornú žŕdku nedokázal martinský gólman zareagovať - 3:3.

Šestnásť sekúnd pred sirénou, ktorá mala ukončiť druhú tretinu, urobil Trenčan A. Kollár likvidačný faul na Podstavka, za ktorý inkasoval trest 5 min + DKZ a zvyšných 16 sekúnd sa muselo dohrať až po úprave ľadu po druhej prestávke. Na začiatku tretej tretiny domáci premrhali päťminútovú presilovku. Dokonca počas nej v 44. min delili Hanzala len centimetre od prekonania Lakosila, ten však opäť čaroval. Gólový moment prišiel v 50. min, Džerinš sotva čo sa vrátil z trestnej lavice, našiel voľného Říhu, ktorý zavesil ponad Hálovu lapačku - 4:3. Hostia však nehodili flintu do žita a Trochta v presilovke Dukly aj po tretí raz v rade zmazal martinské vedenie - 4:4.

Do konca riadneho hracieho času už gól nepadol a tak sa muselo predlžovať. V nadstavenom čase to bol neľútostný boj. Martin rozhodol o svojom víťazstve 27 sekúnd pred koncom predĺženia. Zlaté ruky mal Ďatelinka, ktorý poslal MHC do vedenia 2:0 na zápasy vo štvrťfinálovej sérií.

Hlasy:
Ladislav Spišiak (tréner Martina):
"Dukla dnes ukázala svoju pravú tvár. Hrala svoj hokej na hrane dovoleného a rozhodcovia jej to tolerovali. Výsledkom jej hry je to, že Říha má centimeter hlbokú ranu tesne pri tepne, Havel a Jančovič majú vykĺbené ramená a Podstavek má otras mozgu. Toto s hokejom naozaj nemalo nič spoločné."

Anton Stavjaňa (tréner Trenčína): "Podali sme dnes výborný výkon, mali sme oveľa lepší pohyb a istotu s pukom ako včera. Dokázali sme náskok súpera vždy dotiahnuť, čo si cením, no v predĺžení sme to nezvládli. Čo sa týka spomínaných zákrokov, Kolár urobil faul, to sedí, ale ostatné súboje by som si rád pozrel na videu, lebo podľa mňa tie zranenia neboli zámerné."

Zdielať na