Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Skaličania zaslúžene zvíťazili
Zdielať na
Hokej

Skaličania zaslúžene zvíťazili

Zdroj: SITA/Gabriel Lipták

HK 36 Skalica - HKm Zvolen 7:4 (2:1, 4:2, 1:1) - stav série 2:0

Hokej - Slovnaft extraliga - štvrťfinále play off - 2. zápas (hrá sa na 4 víťazné stretnutia):

HK 36 Skalica - HKm Zvolen 7:4 (2:1, 4:2, 1:1) - stav série 2:0

Góly: 11. Pálffy (Kocák), 14. Zálešák (Pálffy, J. Mikúš), 24. J. Mikúš (Zálešák, Gründling), 26. Pálffy (J. Mikúš), 29. R. Školiak (M. Ivičič), 35. Liščák (R. Školiak, Kocák), 52. T. Višňovský (R. Hartmann, Šille) - 13. Cibuľa (Lipiansky), 26. F. Turek (Krayzel, Hvila), 39. Lipiansky (J. Čierny, Cibuľa), 51. Kopecký (Klouda, Kubenko)

Druhý štvrťfinálový zápas play off v Skalici mal úplne iný náboj a príchuť ako sobotňajší duel. Hostia od začiatku išli tvrdo za uhratím priaznivého výsledku. Vysoké nasadenie z úvodu na oboch stranách prinieslo hokej so všetkým, čo k tomu patrí. V 3. min neuspel v šanci pred brankárom Rybárom Kubenko a domáci gólman si bravúrne - špičkou korčule - poradil aj so strelou Frühaufa v oslabení. Skaličania sa dočkali v 10. min, keď počas presilovej hry piatich proti trom si svoj prvý gól v play off pripísal Žigmund Pálffy, ktorému do priestoru ľavého kruhu prihral Kocák a miláčik domácich tribún príklepom otvoril skóre stretnutia. V 13. min sa v skrumáži pred skalickou bránkou najlepšie zorientoval Cibuľa - 1:1. Následne na druhej strane netrafil ideálne puk Juraj Mikúš, no o 10 sekúnd sa domáci predsa radovali, keď Zálešák nezaváhal a skóroval popod lapačku Hudáčka. Druhé dejstvo prinieslo ešte agresívnejší hokej s množstvom osobných súbojov.

Na 3:1 v 24. min zvyšoval Mikúš, ktorý sa presadil pohotovou strelou spomedzi kruhov. O dve minúty už Skalica viedla 4:1, keď kapitán Vladimír Vlk prihral Pálffymu a ten bekhendom skóroval do prázdnej bránky. Hostia si zobrali oddychový čas, Hudáčka vystriedal Bielik, ktorý však o minútu opäť odišiel na hráčsku lavicu. Zvolenčania potom predviedli peknú kombinačnú akciu na jeden dotyk, na jej konci sa presadil Turek, ktorý znížil na rozdiel dvoch gólov. V 29. min Ivičičovu strelu od modrej ešte Hudáček stihol vyraziť, ale následne sa na dvakrát presadil Školiak. V 30. min Rybára fauloval Hvila za seknutie hokejkou musel predčasne odísť pod sprchy. V 33. min Liščák zvýšil na 6:2 a zdalo sa, že je rozhodnuté. Zvolenčania však zbrane nezložili a ešte pred prestávkou v 39. min kontrovali a Lipiansky skorigoval na 6:3.

Tretia tretina taktiež ponúkla dramatický hokej, ale domáci hráči víťazstvo už z rúk nepustili. V 48. min únik Kocáka jeden z hosťujúcich obrancov zastavil nedovoleným spôsobom, no nariadené trestné strieľanie Zálešák nepremenil. V 51. min hostia znížili na rozdiel dvoch gólov, keď spoza brány prihrával Klouda a zakončoval Kopecký. Siedmy gól Skalice však vsietil po učebnicovej akcii bez prípravy T. Višňovský a uzavrel na konečných 7:4. V 53. min dostal ešte Zvolenčan Frühauf osobný trest 10 minút za nešportové správanie, keď cestou na lavicu hanby odhodil hokejku. Skaličania do Zvolena cestujú so zaslúženým vedením 2:0 na zápasy.

Hlasy:
Peter Oremus (tréner Skalice):
"Po vysokom víťazstve v prvom zápase bolo ťažké hráčov opäť dostať na zem, presvedčiť ich, že je tu ďalší nový deň a začína sa nový zápas. Zvládli sme to hlavne po psychickej stránke, presadili sme sa strelecky, zápas mal určite náboj. Boli tam góly, tvrdé zákroky aj pästné súboje. Tak sa však hrá hokej. Ja som veľmi spokojný."

Ladislav Svozil (tréner Zvolena): "Na rozdiel od sobotného stretnutia, keď sme veľmi ľahko inkasovali, dnešné góly vyplývali z našej prílišnej snahy. Začali sme veľmi dobre, boli sme aktívni. Myslím, že prvých 8 - 9 minút sme domácich do ničoho nepustili. Chcelo to dať prvý gól a domácich dostať pod psychický tlak. Bohužiaľ prišla presilovka piatich proti trom, prvý gól a zvyšok zápasu sme potom už len ťahali za kratší koniec. Aj keď sme sa vždy dotiahli na gól alebo dva, tak sme okamžite inkasovali. Mužstvu nemôžem uprieť snahu. Dvakrát za sebou sme však inkasovali sedem gólov, čo je príliš veľa. Čaká nás ťažká práca, hlavne teraz musíme mužstvo motivovať a veriť, že na vlastnom ľade dokážeme dvakrát za sebou vyhrať. "

Zdielať na