Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Martin zdolal Trenčín
Zdielať na
Hokej

Martin zdolal Trenčín

MHC Martin - Dukla Trenčín 4:2 (1:0, 1:1, 2:1) <b>VIDEO: záznam zápasu</b>

Hokej - Slovnaft extraliga - štvrťfinále play off - 1. zápas (hrá sa na 4 víťazné stretnutia):

MHC Martin - Dukla Trenčín 4:2 (1:0, 1:1, 2:1) - stav série 1:0

Góly: 11. Podstavek (Vantroba, Klepáč), 30. Klepáč (Podstavek, Vantroba), 46. L. Havel (M. Macho, Lakosil), 47. Török (M. Beran) - 23. V. Král (Homer), 53. Pardavý (Křetinský, Homer)
Vylúčení: 9:11 na 2 min, navyše: L. Říha (Martin) na 10 min za nešportové správanie, presilovky: 2:2, oslabenia: 2:0, rozhodovali: J. Konc, P. Grečko - Gajan, M. Grečko, 4000 divákov

Za asistencie televíznych kamier odštartovala na martinskom ľade štvrťfinálová séria dvoch tímov, ktoré v tejto fáze play off narazili na seba aj vlani. Obe mužstvá na začiatku duelu neodkryli svoje karty a prvá polovica úvodnej tretiny bola dosť opatrná. Potom sa však už hral hokej na dobrej úrovni, v 10. min mal na hokejke vedúci gól Král, no lapačka Lakosila, ktorý naposledy pred svojou autonehodou chytal 22. januára, zázračne zachránila domáce mužstvo od inkasovaného gólu. O minútu neskôr sa k slovu dostal Martin a to dokonca vo vlastnom oslabení, keď Vantroba vyslal dopredu Podstavka, ktorý strelou švihom otvoril skóre - 1:0.

V ďalších minútach prvej tretiny mali navrch Martinčania, no z prevahy nič nevyťažili, lebo ich opäť zradila koncovka. Do druhej tretiny lepšie vstúpili hostia. V 23. min Lakosil najskôr opäť vo svojej bránke čaroval, no o pár sekúnd neskôr v presilovke Dukly predsa len kapituloval, keď martinskí zadáci nechali trestuhodne voľného Krála, ktorý sa nemýlil - 1:1.

Tento úder hráčov MHC trošku zneistil, no nie nadlho. V 30. min využili domáci svoju početnú výhodu a dôrazný Klepáč prepasíroval puk za Hálov chrbát - 2:1. Potom sa hra opäť vyrovnala, no na ďalšie góly si diváci museli počkať. O osude zápasu sa rozhodlo medzi 46. a 47. min, keď Martin strelil v rozpätí 77 sekúnd dva góly. Najskôr v presilovke po skvelej prihrávke Macha napol sieť Havel a potom v oslabení domácich trafil do čierneho Török - 4:1.

Vzápätí si hosťujúca lavička zobrala oddychový čas. Dukla znížila v 53. min, keď využil Pardavý presilovku svojho tímu. Na viac sa hostia už nezmohli a Martin si svoje zaslúžené víťazstvo, ktorému tlieskal celý štadión, postrážil až do konca.

Zdielať na