Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Skalica nabila Zvolen
Zdielať na
Hokej

Skalica nabila Zvolen

Zdroj: SITA/Gabriel Lipták

HK 36 Skalica - HKm Zvolen 7:1 (2:0, 3:1, 2:0)

Hokej - Slovnaft extraliga - štvrťfinále play off - 1. zápas (hrá sa na 4 víťazné stretnutia):

HK 36 Skalica - HKm Zvolen 7:1 (2:0, 3:1, 2:0) - stav série 1:0

Góly: 10. Kocák (Liščák, Pálffy), 13. R. Školiak (Beňa), 22. M. Ivičič (R. Hartmann, R. Školiak), 24. Kocák (R. Školiak, Pálffy), 36. Gula (Malík), 45. T. Višňovský (R. Hartmann, Rybár), 50. R. Školiak (Gründling) - 35. Krayzel (Klouda)
Vylúčení: 7:9 na 2 min, navyše: 1. Zálešák 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku - 23. Cebák na 10 min za nešportové správanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: P. Ország, Kubuš - Valach, Gašparík, 3900 divákov

Už v 12. sekunde museli predčasne pod sprchy Miroslav Zálešák, ktorému rozhodcovia za faul na Ladislava Čierneho udelili trest 5+DKZ. V 10. min dosiahol prvý gól v play off za domácich Peter Kocák, ktorý skóroval spoza ľavého kruhu nekompromisne príklepom k ľavej žŕdke. V 13. min najprv Rybár vychytal J. Čierneho a o pár sekúnd sa už znovu radovali zeleno-bieli, keď na 2:0 zvýšil Školiak strelou zápästím medzi betóny Hudáčka. V 19. min mohla tretia útočná formácia domácich po peknej kombinácii Višňovského, Pašeka a Hartmanna zvýšiť, ale zabránil im v tom Hudáček. V druhej časti hry naskočil na ľad po treste Hartmann, nahral obrancovi Ivičičovi, ktorý vymietol šibenicu - 3:1.

V bránke hostí prišlo vzápätí k výmene gólmanov, keď Hudáčka nahradil Bielik. Ten musel musel vyťahovať puk zo svojej bránky už o dve minúty, keď Skalica využila druhú presilovku zásluhou Kocáka. Viackrát sa zaskvel skalický brankár Rybár. V 28. min si dokázal poradiť aj s trestným strieľaním za hodenie hokejky. Neúspešným exekútorom bol Turek. Domáci v závere druhej tretiny pohrozili z hokejky Malíka, Pašeka i Ivičiča, Rybár bol pozorný po šanciach Hvilu, Kopeckého a Lipianskeho. V 35. min si hosťujúci Krayzel svoj návrat z trestnej lavice osladil gólom a znížil na 1:4.

O chvíľu neskôr skalický obranca Gula namieril presne od modrej čiary - 5:1. Rozbehnurá Skalica pridala šiesty gól v 45. min, keď Višňovský unikol v oslabení po vysunutí Hartmannom a skóroval po ľade medzi betóny Bielika. Na konečných 7:1 stanovil Školiak, ktorému ideálne nahral zozadu Gründling. Jeho strela zápästím vymietla pavučinu zvolenskej bránky.

Zdielať na