Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Slovan vyšiel zo zápasu víťazne
Zdielať na
Hokej

Slovan vyšiel zo zápasu víťazne

Zdroj: Joj.sk

HC Slovan Bratislava - MsHK Žilina 5:3 (2:1, 3:1, 0:1)

Hokej - Slovnaft extraliga - štvrťfinále play off - 2. zápas (hrá sa na 4 víťazné stretnutia):

HC Slovan Bratislava - MsHK Žilina 5:3 (2:1, 3:1, 0:1) - stav série: 2:0, tretie stretnutie odohrajú v pondelok 3. marca v Žiline
Góly: 8. Kuľha (Hujsa, Pavlas), 20. J. Kováčik (Hujsa, Lažo), 26. Uram (Kapuš, J. Kováčik), 38. Hujsa (Kropáč, Lažo), 40. Kuľha (Pavlas) - 14. Važan (Pokrivčák, Stantien), 27. Stantien (Pokrivčák), 43. P. Sivák (Kontšek)

Domáci Slovan nechcel pripustiť reprízu štvrtkového scenára a od úvodu sa do svojho súpera pustil s vervou. Snaha Bratislavčanov priniesla ovocie už v 8. min, keď Kuľha sklepol Hujsovu strelu do Lacovej bránky - 1:0. Žilinčania sa dočkali vyrovnania v 14. min zásluhou presného zásahu Važana. Do kabín na prvú prestávku však odchádzali spokojnejší "belasí", keď sa v záverečnej minúte prvého dejstva presadil J. Kováčik.

Aj v druhú tretine začal Slovan náporom, výsledkom ktorého bola ukážková spolupráca Kapuša s Uramom a gól v Lacovej bránke z hokejky druhého menovaného. Z dvojgólového vedenia sa však domáci netešili dlho, pretože o minútu neskôr Stantien delovkou vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu Hoviho svätyne. V 33. min mohol Slovan viesť opäť o dva góly, ale Laco betónom reflexívne vyrazil puk smerujúci do jeho bránky. V 37. min mal ideálnu príležitosť na skórovanie Uram po vynikajúcej prihrávke od Dömeho, mieril však nad žilinskú bránku. O niekoľko sekúnd už Hujsa nezaváhal zvýšil na 4:2. Pred druhou prestávkou sa po druhý raz počas presilovky presadil Kuľha a bratislavský tím viedol už o tri góly.

Iskierku nádeje na úspech vykresal pre Žilinčanov v 43. min Sivák, ktorý doklepol odrazený puk po strele Kontšeka. V polovici tretieho dejstva hrali "vlci" viac ako minútovú presilovku 5 na 3, ale nepodarilo sa im strelecky presadiť. Do konca duelu sa na stave už nič nezmenilo, keďže Uram počas vylúčenia Kudrnu nastrelil iba žŕdku Ševelovej bránky.

Zdielať na