Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Košice prevalcovali Poprad
Zdielať na
Hokej

Košice prevalcovali Poprad

HC Košice - HK Aquacity ŠKP Poprad 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) - stav série: 2:0, tretie stretnutie odohrajú v pondelok 3. marca v Poprade <b>VIDEO: zostrih zápasu, rozhovory s hokejistami</b>

Hokej - Slovnaft extraliga - štvrťfinále play off - 2. zápas (hrá sa na 4 víťazné stretnutia):

HC Košice - HK Aquacity ŠKP Poprad 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) - stav série: 2:0, tretie stretnutie odohrajú v pondelok 3. marca v Poprade
Góly: 5. Michel Miklík (P. Mocek, S. Gron), 21. Špilár (Kmiť), 29. Javín (M. Šterbák, Špilár), 44. Bartánus (Weissmann, Javín), 57. Rudolf Huna (Jenčík)

Od úvodu druhého stretnutia tejto štvrťfinálovej série boli Košičania, ktorí vo štvrtok zvíťazili tesne 3:2, aktívnejším mužstvom. Už v 1. min pohrozili Kmiť a Huna, po nich Jenčík. Brankár Šimonovič, ktorý mal podstatne viac práce ako na opačnej strane Lipovský, inkasoval po prvý raz v 5. min. Prekonal ho Miklík, ktorý v prvom zápase bol strelcom víťazného gólu, tentoraz svoj tím naštartoval. Nasledovali ďalšie možnosti domáceho mužstva - Gronova, Miklíkova, opäť Gronova.

Pred Šimonovičom sa ocitol aj osamotený Jenčík, popradský gólman mal stále veľa práce. Prekonať ho skúšal i Huna. Vážnejšiu šancu mal z hosťujúceho mužstva v I. tretine len Martin Segľa, ale Lipovský jeho pokus vyrazil. Ešte pred prvou prestávkou mohli v presilovke poistiť vedenie Košíc Bartoš a Ščerbák, ale nestalo sa.

Už v úvodnej minúte II. tretiny zvýšil náskok "oceliarov" Špilár, ktorý trafil elegantne do horného rohu. Potom na druhej strane pohrozil Jasovský, ale Lipovský si priestor vykryl. V 28. min ponúkli Popradčania hostiteľom ideálnu príležitosť na zvýšenie náskoku: na trestnú lavicu putovali súčasne dvaja hráči. V presilovke piatich proti trom v 25. min Javín bombou po tretí raz prekonal Šimonoviča. Hostitelia boli oveľa ofenzívnejšie naladení ako súper: ďalšie možnosti mali Gron, po ňom Špilár, pri prečíslení sa pred bránku dostal Mocek, ale márne hľadal medzeru medzi Šimonovičovými betónmi. Najväčšiu možnosť Popradu mal po Krotákovej prihrávke v 35. min Haščák, ale Lipovský svoj tím podržal. Nie po prvýraz v zápase to v 35. min skúšal Jenčík, popradský gólman sa však nenechal prekvapiť.

V III. tretine Košičania už len prikrášlili výsledok. Hru pritom mali jasne pod kontrolou. V 44. min Bartánus poslal Weissmannovu vyrazenú strelu do odkrytej časti bránky - 4:0. Po príležitostiach Weissmanna či Miklíka sa zrodil piaty gól, napokon posledný - jeho autorom bol v 57. min Rudolf Huna, ktorý dorážal zblízka Jenčíkov pokus. Košice si bez problémov pripísali druhé víťazstvo v tejto sérii a pod Tatry cestujú s náskokom 2:0 na zápasy.

Hlasy:
Rostislav Čada (tréner Košíc):
"Hrali sme oveľa uvoľnenejšie ako v prvom zápase, dobre korčuľovali, darila sa nám aj kombinácia. Akurát zakončenie ešte nebolo v poriadku, a to aj napriek výsledku. Celkovo zatiaľ musíme byť spokojní, ale Poprad v ďalších stretnutiach nemôžeme podceniť."

Jozef Skokan (asistent trénera Popradu): "Neodohrali sme dobré stretnutie. Košiciam sme poskytli veľa priestoru v strednom pásme, nechali ich rozkorčuľovať sa a to bola voda na domáci mlyn. Zápas sa lámal v druhej tretine, v ktorej sme inkasovali dva góly. Ťažko sa hrá, keď prvé stretnutie hráčov vyšťaví. Dnes nám tieto sily chýbali. "

Zdielať na