Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Marcel Hossa v Hartforde s gólom hneď v prvom striedaní
Zdielať na
Hokej

Marcel Hossa v Hartforde s gólom hneď v prvom striedaní

Marcel Hossa sa po zranení chrbta rozohráva v tíme AHL z Hartfordu, proti Portlandu strelil gól počas presilovky hneď v prvom striedaní

Hokejista New York Rangers Marcel Hossa sa po zranení chrbta dostáva do tempa v tíme AHL z Hartfordu. Ešte v sobotu to oznámilo vedenie "jazdcov", ktoré do tímu Wolf Pack poslalo mladšieho z bratov Hossovcov na desať dní.

Dvadsaťšesťročný rodák z Ilavy hneď v prvom zápase proti Portlandu (Hartford vyhral 6:3) pri svojom úvodnom striedaní zaznamenal gól, keď využil presilovku počas vylúčenia fínskeho centra Petteriho Wirtanena. "Bol to pekný začiatok. Urobil som v prvom zápase po dlhšej pauze niekoľko chýb, ale určite sa to bude zlepšovať a ja budem čoskoro pripravený vrátiť sa do zostavy Rangers. V Hartforde mám trochu iné úlohy ako v New Yorku, musím myslieť viac na defenzívu," prezradil Marcel Hossa, ktorého číslo na drese (81) je v Hartforde najvyššie za posledných 10 sezón.

V ročníku 1997/98 nastúpil s číslom 91 útočník Marc Savard, v súčasnosti pôsobiaci v Bostone. Hossa nenastúpil v posledných desiatich zápasoch Rangers, zdravotné problémy mal od 14. januára a o dva týždne neskôr ho zaradili na listinu zranených.

Slovenský reprezentant odohral vo svojej tretej sezóne v New Yorku doteraz 35 stretnutí s bilanciou 1 gól a 7 asistencií.

"Naposledy nastúpil pred piatimi týždňami. Teraz je dôležité, aby hral. Určite by nám mohol pomôcť, ale potrebuje to čas," povedal tréner Rangers Tom Renney.

Zdielať na