Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zedník už doma na Floride, na všetko si pamätá
Zdielať na
Hokej

Zedník už doma na Floride, na všetko si pamätá

Zdroj: NHL-Florida Panthers

Richarda Zedníka previezli z Buffala na južnú Floridu

Hokejového útočníka Richarda Zedníka prepustili necelý týždeň po ťažkom zranení krku z nemocnice v Buffale do domáceho liečenia a Banskobystričan sa následne letecky presunul na južnú Floridu.

Predstavitelia nemocnice v Buffale informovali, že Zedníka pustili už vo štvrtok večer, "valentínsku" noc strávil v hoteli a v piatok odcestoval domov. Slovenský hokejista sa zranil minulú nedeľu v zápase na ľade Sabres, keď mu krk vážne poranila korčuľa spoluhráča Olliho Jokinena. Zranenie si nevyžiadalo trvalé následky. "Je skvelé vrátiť sa domov na Floridu," uviedol po návrate vo svojom stanovisku Zedník.

Slovenský hokejista sa tesne pred svojím prepustením z nemocnice v Buffale poďakoval aj kompletnému lekárskemu tímu, ktorý sa o neho staral. "Chcem sa poďakovať každému za neuveriteľnú podporu v priebehu minulého týždňa. Fanúšikovia, spoluhráči, organizácie Panthers a Sabres i ľudia v Buffale boli skvelí. Špeciálne musím poďakovať lekárskemu personálu v buffalskej nemocnici, ktorý bol pri mne po celý čas. Za posledný týždeň sa toho stalo veľmi veľa, mal som šťastie, že žijem. Spolu s Jessicou chceme poďakovať každému za rešpektovanie nášho súkromia," uviedol vo svojom vyhlásení Zedník.

Hokejista Panthers nezabudol ani na všetkých, ktorí si na neho v ťažkých chvíľach spomenuli. V súčasnosti sa už cíti veľmi dobre. "Rád by som vyslovil aj moju vďačnosť za neuveriteľnú podporu a želania všetkého dobrého ľuďom z môjho rodného Slovenska. Chcem, aby všetci vedeli, že sa liečim, cítim sa dobre a dúfam, že sa vrátim na ľad len čo mi to môj zdravotný stav dovolí," poznamenal Zedník.

Tridsaťdvaročný krídelník sa bude môcť so svojimi spoluhráčmi stretnúť najskôr v stredu, pretože tí hrajú teraz na klziskách súperov. "Vedomie, že nie je s nami, je veľmi ťažké. Ak ho opäť uvidíme, tak to bude skvelý deň," povedal za spoluhráčov Stephen Weiss.

Zedník síce stratil veľa krvi, duchaprítomným rýchlym prikorčuľovaním na striedačku však predišiel najhoršiemu. Slovenský krídelník vie, že by bol v oveľa väčšom nebezpečenstve. "Mal som problém. Nič som necítil, bolo tam len veľa krvi. Vedel som, že sa musím dostať na striedačku," spomenul pre Buffalo News Zedník.
Lekári nemocnice v Buffale videli incident na televíznej obrazovke a ihneď sa začali pripravovať na operáciu. "Pamätám si na všetko. Viem, že doktor mi chytil krk a ja som mu hovoril, aby netlačil, lebo nemôžem dýchať. Rozprával som aj s trénerom Davom Zenobim. Pamätám si, že som im hovoril: ´OK, ideme na operáciu´," skonštatoval pre Buffalo News Zedník.

Uplynulý víkend, keď Panthers hrali v Buffale, mala náročný aj jeho manželka Jessica, ktorá sobotňajší večer strávila s chorou štvorročnou dcérou Ellou a v nedeľu s ňou bola dokonca v lekárskom centre. Ella sa však popoludní začala cítiť lepšie a vyzeralo to na pokojný večer pre Jessicu. Keď bola doma asi desať minút, telefonoval jej ďalší Slovák v tíme Panthers Jozef Stümpel a zvestoval jej nepríjemnú správu.

Najskôr sa Stümpel podľa Buffalo News spýtal, či sleduje zápas a po zápornej odpovedi povedal, aby si najskôr sadla a potom jej opísal Richardovo zranenie. Jessica následne zariadila opatrovanie pre Ellu, ktorá nemala potuchu o tom, že jej otec bojuje o život, a odletela špeciálnym letom do Buffala. Päť minút pred nastúpením do lietadla sa dozvedela správu, že Richardov stav je stabilizovaný. "Vedela som, že je v správnych rukách. Ella nás už čaká. Myslí si, že sme išli do kina," dodala pre Buffalo News už s úsmevom Jessica.

Zdielať na