Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Poprad prevalcoval Žilinu
Zdielať na
Hokej

Poprad prevalcoval Žilinu

Zdroj: TV JOJ

HK Aquacity ŠKP Poprad - MsHK Žilina 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)

Hokej - Slovnaft extraliga - predohrávka 53. kola:

HK Aquacity ŠKP Poprad - MsHK Žilina 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)
Góly: 2. Martin Slovák (Jabrocký, Halaj), 21. Jarolín (Marcel Haščák, Bambúch), 36. Marcel Haščák (Dora), 36. Martin Slovák (Jabrocký, Halaj), 41. Jarolín (Marcel Haščák, Kasík), 50. Marcel Haščák (Bambúch, Vrbata)
Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Gajan, Grečko, 798 divákov

Popradčania začali raketovo, keď už v 2. min po Jabrockého prihrávke pred bránku skóroval Slovák - 1:0. Ďalší priebeh úvodnej tretiny priniesol snaživý hokej, ale chýbalo mu tempo a presnosť kombinácií. Domáci sa niekoľkokrát dostali až pred Ševelu, ktorý bol však pozorný. Aj druhá tretina priniesla rýchly gól, z ktorého sa tešili opäť domáci.

Na 2:0 zvyšoval v presilovke Jarolín, ktorý po vyšachovaní žilinskej obrany strieľal do poloprázdnej bránky. Gól priniesol v zápase oživenie, oba tímy pridali na obrátkach a pribudlo aj pekných akcií a gólových šancí. Poprad síce nastúpil bez ôsmich hráčov základnej zostavy a len so štyrmi obrancami, napriek tomu sa však dokázal presadzovať výraznejšie ako jeho súper.

Po sérii nevyužitých šancí prišiel tretí gól v 36. min, keď voľný Haščák pred bránkou doťukol puk za chrbát Ševelu. Štvrtý gól pridal ešte v tej istej minúte Slovák, ktorý svoj nájazd zakončil strelou ponad ležiaceho Ševelu. Ten sa vzápätí nechal vystriedať Lacom.

Tradíciu presných zásahov zo šatne dodržali Popradčania aj v záverečnej tretine, keď po 49 sekundách Jarolín strelou švihom zvýšil už na hrozivých 5:0. Domáci ani po tomto góle nepoľavili a naďalej hrali aktívne a s chuťou, čoho výsledkom bol už šiesty gól v sieti Žiliny, ktorý strelil po utešenej kombinácii Haščák. Vydarené stretnutie zo strany Popradu podčiarkol čistým kontom brankár Šimonovič.

Hlasy:
František Hossa (tréner Popradu):
"Mal som z dnešného duelu obavy, pretože sme mali pred stretnutím zdravotné problémy u niektorých hráčov. Odohrali sme náročný zápas len so štyrmi obrancami. Som rád, že sme hrali dobre v strednom pásme, chlapci sa presadili v individuálnych činnostiach a podali veľmi zodpovedný výkon."

Richard Turaz (tréner Žiliny): "Po veľmi dobrom piatkovom vystúpení a víťazstve nad Trenčínom sme dnes v Poprade podali katastrofálny výkon. V tíme nebol hráč, ktorý by spĺňal extraligové kritériá. Diametrálne sme zaostávali za súperom v pohybe, v individuálnej činnosti, v obrane aj v útoku. Dnes by nás zdolal Poprad asi aj so štyrmi hráčmi.
"

Zdielať na