Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zedníka prepustia v krátkom čase
Zdielať na
Hokej

Zedníka prepustia v krátkom čase

Liečenie slovenského hokejistu Richarda Zedníka aj naďalej úspešne pokračuje a útočníka klubu Florida Panthers môžu v priebehu piatka alebo soboty dokonca prepustiť z nemocnice v Buffale do domácej liečby <b>Pozrite si VIDEO</b>

Liečenie slovenského hokejistu Richarda Zedníka aj naďalej úspešne pokračuje a útočníka klubu Florida Panthers môžu v priebehu piatka alebo soboty dokonca prepustiť z nemocnice v Buffale do domácej liečby.

Potvrdila to doktorka Sonya Noorová, ktorá Zedníka v nedeľu po strete jeho tela s korčuľou kapitána Panthers Olliho Jokinena úspešne operovala. Zedník spoločne s manželkou Jessicou urobili v stredu prvé verejné vyhlásenie od nedeľňajšieho vážneho zranenia krku.

V stanovisku, ktoré sprostredkovala nemocnica v Buffale, poďakovala Jessica Zedníková všetkým, ktorí sa podieľali na záchrane jej manžela.

"V mene Richarda a celej našej rodiny sa chcem poďakovať fanúšikov, spoluhráčom, organizáciám klubov Panthers a Sabres a mnohým ďalším za ich modlitby a vyslovené želania. Špeciálne však chcem poďakovať lekárskemu tímu, ktorý sa podieľal na jeho záchrane a buffalskej nemocnici za ich neskutočnú podporu v tomto ťažkom čase," uviedla vo vyhlásení Jessica Zedníková a pokračovala: "Richardov stav sa aj naďalej zlepšuje a každý deň je pre nás povzbudením. Chceme poďakovať za rešpektovanie nášho súkromia."

Zedník je v dobrej kondícii, v utorok ho previezli z jednotky intenzívnej starostlivosti do súkromnej izby. V stredu s ním rozprával prostredníctvom telefónu aj tréner Floridy Jacques Martin. Po očakávanom prepustení v priebehu najbližších dvoch, troch dní by sa mal Banskobystričan vrátiť na južnú Floridu letecky v priebehu soboty.

Olli Jokinen, ktorý Zedníkovo vážne zranenie nožom svojej korčule spôsobil, vyzval médiá, aby nepokračovali v rozoberaní celého incidentu viac, ako je to nutné.

"Všetci chodia za mnou a pýtajú sa, ako sa cítim, ako sa cítime v tíme. Najdôležitejšou vecou je dať Richardovi a jeho rodine čas, aby sa doliečil. Celý tím teraz musí tvrdo pracovať aj zaňho. Chceme vyhrávať zápasy pre Richarda a potešiť ho postupom do play off," vyhlásil Jokinen.

Zdielať na