Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zedníkovi prerezala korčuľa hrdlo
Zdielať na

Zedníkovi prerezala korčuľa hrdlo

Nedeľný zápas bol pre hráčov na oboch stranách - Florida Panthers a Buffalo Sabres - dramatický. Zedníkovi nešťastne prerezal korčuľou hrdlo jeho spoluhráč. Takéto zranenie sa v dejinách NHL stáva zriedka.<b>VIDEO: celú udalosť si pozrite na šokujúcom videozázname</b>

V nedeľňajšom nočnom zápase NHL medzi Florida Panthers a Buffalo Sabres sa odohrala šokujúca udalosť. V polovici tretej tretiny rozrezal slovenskému útočníkovi Richardovi Zedníkovi krk vlastný spoluhráč. Jeho stav je už našťastie stabilizovaný a Richard odpočíva na lôžku.

32-ročnému "pantherovi" Zedníkovi nešťastnou náhodou rozrezal krk korčuľou spoluhráč Olli Jokinen. Krv po zranení striekala a šťastím bolo v tomto prípade chladná hlava Zedníka, ktorý sa ihneď odobral na striedačku, odtiaľ ho do šatní už zobral lekár, ktorý musel konať ihneď, pretože život slovenského hokejistu bol ohrozený.

"Myslím, že lekári v Buffale reagovali rýchlo. Akonáhle došiel do šatne, stabilizovali ho a zastavili krvácanie. To bolo asi kľúčové," povedal trenér Floridy Jacques Martin.

Zápas bol prerušený na asi 15 minút, pričom hráči neboli schopní hrať. Až keď bolo oznámené, že Zedník je po operácii a jeho stav je stabilizovaný, dohrali zápas a Buffalo vyhralo 5:3.