Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Slovan nakoniec Košice porazil
Zdielať na
Hokej

Slovan nakoniec Košice porazil

HC Košice - Slovan Bratislava 3:4 po sam. nájazdoch (1:1, 0:0, 2:2 - 0:0, 0:1)

Predohrávané stretnutie 37. kola vypredalo košickú Steel Arénu. Tá jasala už v 3. min pri košickej presilovke. Hovi strelu Špilára len vyrazil a Šterbák zblízka otvoril skóre - 1:0.

Vzápätí sa dobrou strelou prezentoval Kapuš, ale Lipovský bol na mieste. V 7. min domáci Šimurda dobre strieľal spoza hráča, ale trafil len Hoviho betón. V 9. min strele Hunu chýbala dôraznejšia koncovka. Slovan vyrovnal v 17. min takisto v početnej výhode, keď Lažo spomedzi kruhov prestrelil Lipovského - 1:1.

V závere prvej tretiny mierili vedľa Šimurda a Lukač, ktorého strelu skrotil Hovi. Hneď v úvode druhého dejstva sa Košičan Kmiť ocitol pred Hovim osamotený, ale lapačka fínskeho brankára reagovala bleskovo. V polovici stretnutia mali navrch hostia, no nevyužili niekoľko dobrých príležitostí. Kapuš mieril vedľa, Lažo strieľal švihom, ale domáci brankár bol pozorný. Ďalšie pokusy Pišteka a Hreusa v 33., resp. v 35. min zneškodnil výborný Lipovský. Do tretej tretiny vstúpil lepšie Slovan. Osamotený Lažo v 44. min našiel horný kút Lipovského bránky - 1:2.

Radosť Bratislavčanov však trvala len 16 sekúnd, lebo po akcii druhého útoku Faith vyrovnal. V 46. min Miklíkov pokus Hovi vyrazil, Hunovi potom pri hre štyroch proti štyrom chýbali centimetre a Bartošovu strelu brankár hostí chytil. V 55. min mieril Pištek vedľa, na druhej strane počas presilovky mali blízko ku gólu Faith a aj Bartoš. Pri vylúčení Laža sa Košičania dočkali v 59. min tretieho gólu, keď Gron našiel Kmiťa a ten prekonal Hoviho - 3:2.

Košickú radosť v čase 59:17 min schladil Kropáč, ktorý sa dostal za košickú obranu a chladnokrvne vyrovnal. Nakoľko sa nerozhodlo ani v predĺžení, nasledovali samostatné nájazdy. Úpešný bol len slovanista Hujsa, ktorý zabezpečil Slovanu dva body a úspešnú rozlúčku s rokom 2007.

Hlasy:
Ján Šterbák (tréner Košíc):
"Z oboch strán to bol vynikajúci hokej. Hralo sa pred skvelou kulisou, v takej sa hrá dobre. V závere sa nám podarilo streliť gól na 3:2, ale Kropáč potom svoj únik parádne zakončil. Také niečo by sa nemalo stávať. Také mužstvo ako máme k dispozícii musí výsledok ubrániť."

Zdeno Cíger (tréner Slovana): "Mali sme viac šťastia, ale víťazstvo si veľmi ceníme. Bol to kvalitný zápas, brankár Hovi nás podržal, zabral v pravej chvíli. Hráčom chcem poďakovať za trpezlivý výkon."

Hokej - Slovnaft extraliga - predohrávka 37. kola:

HC Košice - Slovan Bratislava 3:4 po sam. nájazdoch (1:1, 0:0, 2:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 3. M. Šterbák (Špilár), 45. Juraj Faith (Javín, Špilár), 59. Kmiť (S. Gron) - 16. Lažo (Hreus), 44. Lažo (Kapuš, Srdínko), 60. Kropáč (Döme, Hreus), rozhodujúci sam. nájazd premenil Hujsa
Vylúčení: 7:7 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš, J. Konc - Gajan, M. Grečko, 8340 divákov (vypredané)

Zdielať na