Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Martin porazil domácu Nitru
Zdielať na
Hokej

Martin porazil domácu Nitru

HK Ardo Nitra - MHC Martin 1:4 (0:2, 0:2, 1:0) <b>VIDEO: záznam zápasu</b>

Už v tretej minúte mal veľkú šancu prvý útok Martina, no Konrád v bránke Nitry si s koncovkou Koložváryho poradil. Presne po uplynutí 8. min však mali hostia lepšiu mušku, keď po akcii Koložváryho s Havlom skóroval bývalý hráč Nitry Podstavek - 0:1.

V 14. min dal o sebe vedieť niekdajší obľúbenec domáceho publika Török, ktorý poslal zblízka puk pomedzi Konrádove betóny - 0:2. V druhej tretine opäť úradoval prvý útok Martina, keď po peknej spolupráci skóroval v 31. min Říha do odkrytej časti bránky Nitry na 0:3. O dve minúty už bol rozdiel v skóre štvorgólový, keď po prihrávke Lotyša Džerinša vymietol pravý horný roh Konrádovej svätyne Macho - 0:4.

V závere tretiny napadol Kolník Klepáča, za čo musel opustť ľadovú plochu do konca zápasu a spolu s ním aj Říha s Gálikom. Domáci sa dočkali v 46. min, keď Mihálikovu akciu dotiahol do konca junior Hronský, ktorý strelil svoj prvý gól v extralige. Nitrania vzápätí zvýšili aktivitu a útoky sa striedali na oboch stranách. Na skóre sa však už nič nezmenilo a Martinčania potvrdili v Nitre svoje postavenie v tabuľke nielen výsledkom ale aj výkonom.


Hlasy:
Jan Neliba (asistent trénera Nitry):
"Martin podal koncentrovaný výkon, no my sme mu to uľahčili. Zápas sa vyvíjal pre nás zle, chýba nám bojovnosť a potom sú mágie trénerov úplne inde, keď hráči nesplnia naše pokyny."

Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Som rád, že sa nám podarilo vyhrať. Hráči dodržali taktické pokyny a dostali sme sa do vedenia. Mali sme uľahčenú ulohu tým, že Nitra hrala v oslabenej zostave."

Hokej - Slovnaft extraliga - 36. kolo:

HK Ardo Nitra - MHC Martin 1:4 (0:2, 0:2, 1:0)

Góly: 46. Hronský (J. Mihálik, H. Ručkay) - 8. Podstavek (Koložváry, L. Havel), 14. Török (M. Beran, L. Říha), 31. L. Říha (Török, M. Beran), 33. M. Macho (Džerinš, Kolba)
Vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše: Gálik 10 min+DKZ za nešportové správanie, Ľ. Kolník 5 min+DKZ za napadnutie protihráča - L. Říha 10 min+DKZ za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška - Horínek, M. Junek, 2959 divákov

Zdielať na