Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Skaličania si pripísali tri body
Zdielať na
Hokej

Skaličania si pripísali tri body

HK 36 Skalica - Dukla Trenčín 7:0 (5:0, 2:0, 0:0) <b>VIDEO: záznam zo zápasu</b>

V poslednom zápase roka sa bolo na skalickom ľade na čo pozerať. V prvej tretine vyšlo domácim všetko, na čo siahli, využili tri presilovky a celkovo strelili päť gólov. Gólový účet otvoril v úvodnej minúte Zálešák, keď využil Pálffyho prihrávku a skóroval medzi betóny Hálu. V polovici prvej časti si dvojica Zálešák - Pálffy opäť v presilovke zopakovala úspešnú spoluprácu a bolo 2:0.

V 15. min sa v ďalšej početnej výhode presadil Vlk nahodenou strelou pred bránku - 3:0. Do bránky hostí sa potom dostal Kováč, ale už o 12 sekúnd kapituloval. Višňovský nechytateľne bez prípravy zavesil a zvýšil už na 4:0. V hre štyroch proti štyrom v poslednej minúte prvej časti skóroval ešte Pálffy. Druhú tretinu začali Trenčania zostra, výsledkom bola bitka a päť vyšších trestov, ale góly dávali opäť len domáci.

V 30. min skompletizoval po Mikúšovej prihrávke hetrik Zálešák a na 7:0 zvyšoval svojím premiérovým gólom s pomocou teču trenčianskeho hráča obranca Klučár. Trenčania sa dostali do niekoľkých šancí, tie však zlikvidoval skvele chytajúci Rybár. Tretia tretina priniesla pekné zákroky Rybára aj Kováča, dramatické potýčky, ale skóre sa už nemenilo. Skaličania si tak zaslúžene pripísali tri body a Rybár zaznamenal prvý shutout v sezóne.

Hlasy:
Peter Oremus (tréner Skalice):
"Musím chlapcom poďakovať za výborný a disciplinovaný výkon počas celého zápasu. Pri šanciach hostí nás podržal Rybár. Pred peknou návštevou nám posledný zápas v roku vyšiel, ďakujem divákom a všetkým želám do nového roka veľa štastia."

J
úlius Penzeš (asistent trénera Trenčína): "Po dlhom čase sme hrali v kompletnej zostave, ale malo to opačný efekt, ako sme čakali. Skalica nás vyškolila vo všetkých herných činnostiach. Prepadli sme hlavne v obrane. V útoku sme si vytvorili niekoľko šancí, ale Rybár nám dnes nedal šancu. Dostali sme poriadnu facku a verím, že nás to prebudí. Diváci videli peknú hokejovú šou, ale my sme hrali len vedľajšiu úlohu."

Hokej - Slovnaft extraliga - 36. kolo:

HK 36 Skalica - Dukla Trenčín 7:0 (5:0, 2:0, 0:0)

Góly: 1. Zálešák (Pálffy), 9. Zálešák (Pálffy), 15. Vlk (Pálffy, Zálešák), 15. T. Višňovský (Hollý, Šille), 20. Pálffy (Zálešák), 30. Zálešák (J. Mikúš, Hartmann), 38. Klučár (Šátek)
Vylúčení: 11:14 na 2 min, navyše: Pálffy - 10 hrubosť, Gründling - 5+10+DKZ hrubosť, J. Mikúš - 10 napadnutie zozadu (všetci Skalica) - Poljaček - 10 hrubosť, Homer - 5+10+DKZ hrubosť, Kollár - 10+DKZ nešportové správanie, Bobček (všetci Trenčín) 5+DKZ napadnutie hlavy a krku, presilovky: 5:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Jonák, Ország - J. Tvrdoň, M. Orolín, 3400 divákov (vypredané)

Zdielať na