Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kežmarok porazil Košice
Zdielať na
Hokej

Kežmarok porazil Košice

Zdroj: SITA/Ivan Fleischer

SkiPark MHK Kežmarok - HC Košice 3:1 (0:1, 3:0, 0:0)

Kežmarčania vo východniarskom derby od začiatku zatlačili favorizovaných hostí, ale v prvej tretine pálili slepými. V jej samom závere prišiel pre nich trest, keď Gron otvoril skóre 23 sekúnd pred prvou sirénou.

V druhej tretine sa však Košičania spolu s početnou skupinou ich fanúšikov nestačili diviť. V rozpätí siedmich minút od polovice zápasu do 36. min presne namierili Gajdoš, Pavličko a Fedor a nováčik otočil na 3:1. Kuriózny bol najmä druhý gól domácich, o ktorý sa vlastne postaral obranca hostí Javín, no pripísali ho skúsenému Pavličkovi.

V záverečnej časti hry hrali košickí hokejisti štyrikrát v početnej výhode, ale Klempu ani raz neprestrelili. A keďže sa neujali ani ďalšie šance hostí a tiež záverečná hra bez brankára v ich podaní, Kežmarok aj po druhý raz v sezóne na domácom ľade zdolal silný tím Košíc.

Hlasy:
Miroslav Ihnačák (tréner Kežmarku):
"Mali sme dobrý nástup do zápasu, ale nepremenili sme niekoľko dobrých šancí a pred koncom prvej tretiny sme inkasovali gól. V druhej tretine sme sa naštartovali k lepšiemu výkonu, dali sme tri góly a to rozhodlo."

Ján Šterbák (tréner Košíc): "Dnes sme neodohrali dobré stretnutie. Prvá tretina bola podľa našich predstáv, ale v druhej sme urobili veľa chýb najmä v našom obrannom pásme. Súper v prostrednej časti ohromnou bojovnosťou rozhodol zápas. S jedným gólom sa vonku jednoducho vyhrať nedá."

Hokej - Slovnaft extraliga - 36. kolo:

SkiPark MHK Kežmarok - HC Košice 3:1 (0:1, 3:0, 0:0)

Góly: 29. P. Gajdoš (Slaninák, B. Ihnačák), 32. S. Pavličko (Fedor), 36. Fedor (S. Pavličko) - 20. Gron (Kmiť, Weissmann)
Vylúčení: 7:8 na 2 min, navyše: Weissmann 10 min napadnutie hlavy a krku, Kledrowetz (obaja Košice) 10 min napadnutie zozadu, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Grečko - M. Valach, Gašparík, 2100 divákov

Zdielať na