Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zvolen rozdrvil Liptovský Mikuláš
Zdielať na
Hokej

Zvolen rozdrvil Liptovský Mikuláš

Zdroj: SITA

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HKm Zvolen 3:7 (1:1, 1:6, 1:0)

Favorizovaní hostia začali na Liptove poriadne zostra. Už v 52. sekunde otvoril skóre po nekompromisnom prieniku Lipiansky. V 8. min potrestali vylúčenie kapitána hostí Babku ukážkovou spoluprácou domáci Kriška s Róbertom Hunom, ktorý nádherne zavesil puk za Hudáčka - 1:1.

V prvom dejstve mohli ísť Liptáci do vedenia, ďalšiu nádhernú akciu Róberta Hunu však prekazil videorozhodca pre údajné posunutie bránky. Aj vstup do druhej tretiny vyšiel Zvolenčanom ideálne. Kubenkovi stačilo len 19 sekúnd tejto časti hry a hostia boli opäť na koni. O dve minúty Cibuľov presilovkový gól na 1:3 vyhnal na striedačku Laca. Hoci sa vzápätí vyplatila Bulíkova bojovnosť s Lelkešovou presnou koncovkou a Mikulášania znížili na 2:3, ani Falter v domácej bránke dlho nevydržal.

V rozpätí necelých štyroch minút inkasoval rovnako ako jeho predchodca trikrát a na ľad sa opäť vrátil Laco. Dielo skazy neexistujúcej mikulášskej defenzívy dovŕšil tesne pred druhou sirénou Jozef Čierny. Posledná tretina sa za rozhodnutého stavu prakticky už iba dohrávala. V 43. min skorigoval na konečný stav v presilovke Róbert Huna.

Hlasy:
Ján Majdek (tréner Liptovského Mikuláša):
"Prvá tretina bola vyrovnaná. V druhej bol Zvolen jednoznačne lepší, o čom svedčí šesť gólov v našej sieti. V záverečnom dejstve sme aspoň symbolicky prikrášlili výsledok."

Pavel Hulva (asistent trénera Zvolena): "Tento duel sa mi pochopiteľne hodnotí s radosťou. Vyšli nám vstupy do prvých dvoch tretín, najmä do tej druhej, v ktorej sme rozhodli. V treťom dejstve sme už len kontrolovali bezproblémové víťazstvo."

Hokej - Slovnaft extraliga - 36. kolo:

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HKm Zvolen 3:7 (1:1, 1:6, 1:0)

Góly: 8. Róbert Huna (Kriška, Grman), 24. Lelkeš (Bulík), 43. Róbert Huna (Grman) - 1. Lipiansky (Paciga), 21. Kubenko (Štork), 23. Cibuľa (F. Turek, Babka), 27. Paciga (Frühauf), 29. Kubenko (J. Čierny, Dlouhý), 31. Kopecký (Štork, Klouda), 40. J. Čierny (Lipiansky,
Vylúčení: 6:10 na 2 min, navyše: Kriška (L. Mikuláš) 10 min + DKZ za nešportové správanie - F. Turek (Zvolen) 10 min za nešport. správanie, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Halecký - Gajan a Grečko, 1001 divákov

Zdielať na