Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Žilina zaslúženým víťazom
Zdielať na
Hokej

Žilina zaslúženým víťazom

Zdroj: www.hokejzilina.sk

MsHK Žilina - HK Aquacity ŠKP Poprad 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Domáci mali od začiatku viac z hry, pribrzdilo ich však vylúčenie Tvrdoňa. V 8. min sa ujali vedenia, keď v presilovke skóroval Krajči. Následne mali oba tímy možnosť presilovky, ale zostali nevyužité. V 14. min sa neujala výborná Jánošova strela, ale Važan dorazil puk za Šimonovičov chrbát - 2:0.

V závere prvej a v úvode druhej tretiny mali domáci početnú výhodu piatich proti trom, ale nyvyužili ju. Druhá časť sa hrala len v priemernom tempe. Pri vylúčení Krála v mohli zvýšiť Krajči a Važan, no nemierili presne. Na druhej strane ukazoval svoje brankárske schopnosti domáci Laco, ale aj ten inkasoval, keď v 36. min skúsený Halaj z ľavej strany prepasíroval puk za bránkovu čiaru. V úvode poslednej tretiny sa Popradčania snažili o vyrovnanie.

V 44. a následne v 45. min však šťastena stála na strane domácich. O päť minút sa ocitol v nájazde domáci Važan, ale neuspel. V poslednej desaťminútovke Žilinčania pridali a ich strelecká aktivita bola korunovaná gólom Pokrivčáka päť minút pred koncom. Hostia spod Tatier ešte mohli v závere výsledok skorigovať, ale dve príležitosti Krála zostali nevyužité. Žilina si tak v poslednom zápase kalendárneho roka pripísala zaslúžené víťazstvo.

Hlasy:
Róbert Rehák (asistent trénera Žiliny):
"Mali sme dobrý vstup do zápasu, dobre sme korčuľovali a výsledkom boli dva góly v sieti súpera. V druhej tretine sme trochu poľavili a po inkasovanom góle sme začali mať strach
o výsledok. V poslednej časti nás dostal Poprad pod tlak, ale ustáli sme to. Po treťom góle sme mali viac z hry a zaslúžene sme zvíťazili."

Jozef Skokan (asistent trénera Popradu): "O výsledku rozhodli dve individuálne chyby v prvej časti hry. Potom sme prevzali iniciatívu, najmä v poslednej tretine sme dostali súpera pod tlak, ale gól sme nedali. Po treťom inkasovanom góle bolo prakticky rozhodnuté."

Hokej - Slovnaft extraliga - 36. kolo:

MsHK Žilina - HK Aquacity ŠKP Poprad 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Góly: 9. Krajči (Pulpán), 15. Važan (Jánoš), 55. Pokrivčák (Tvrdoň, Baláž) - 36. Halaj (Jabrocký)
Vylúčení: 7:6 na 2 min, navyše: Turoň 10 min - napadnutie hlavy a krku, Jabrocký (obaja Poprad) 10 min - napadnutie zozadu, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: R. Lauff - M. Korba, Kalina,1600 divákov

Zdielať na