Skoro jasno
20°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Slovensko podľahlo aj Kanade
Zdielať na
Hokej

Slovensko podľahlo aj Kanade

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov prehrali vo svojom druhom vystúpení na svetovom šampionáte v Pardubiciach s favorizovaným tímom Kanady 0:2. <b>VIDEO: rozhovory s hráčmi</b>

Slovenskí hokejisti do 20 rokov podľahli aj vo svojom druhom vystúpení na svetovom šampionáte v Pardubiciach. Tentokrát nestačili na mladých Kanaďanov. Zatiaľ sú v tabuľke svojej skupiny bez bodu na 3. mieste z piatich mužstiev.

V prvej tretine ešte zverenci trénera Štefana Mikeša súperovi najmä vďaka kvalitnému výkonu brankára Hudáčka vzdorovali. Už v 27. sekunde musel na trestnú lavicu Marcinko, no Slováci sa ubránili. Kanaďania boli nebezpeční pri každom jednom útoku, ale brankár Hudáček stál stále na správnom mieste a svojimi zákrokmi zastavoval jednu príležitosť za druhou. Mladí Slováci boli v prvej časti hry favoritovi prekvapujúco vyrovnaným súperom, ten ich zatlačil vždy najmä počas presilových hier.

Jednu z najväčších šancí Kanady spálil na začiatku 8. min Legein a v rozmedzí 13. a 14. min nevyužili hráči „javorového listu“ ani 51-sekundovú presilovku o dvoch hráčov. Rovnakú početnú výhodu však dokázali zužitkovať v úvode druhej tretiny, keď strelu Alznera od modrej ešte šikovne tečoval Turris. V 29. min mohol na 2:0 zvýšiť Boychuk, ale jeho príležitosť zneškodnil vďaka dobrému vykorčuľovaniu pozorný Hudáček.

V 36. min zamrazilo priaznivcov Slovenska, keď obranca Mikuš natlačil Matthiasa pri jeho nájazde do Hudáčka, a ten zostal ležať na ľade. Po chvíľke sa však postavil a pokračoval v zápase. Slováci sa snažili vyrovnať, no pred brankárom Masonom neboli veľmi nebezpeční a ich šance definitívne pochoval v 54. min v ďalšej z množstva presiloviek strelec prvého gólu Turris.

VIDEO: naši hokejisti si proti Kanade verili

Najbližšie sa Slovensko predstaví v Pardubiciach v A-skupine v sobotu 29. decembra o 16.00 h proti domácemu Česku.

Slovensko - Kanada 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Góly: 21. Turris (Alzner, Doughty). 54. Turris (Doughty)

Aktuálna tabuľka A-skupiny:

1. Kanada 2 2 0 0 0 5:0 6

2. Švédsko 1 1 0 0 0 4:3 3

3. Slovensko 2 0 0 0 2 3:6 0

4. Česko 1 0 0 0 1 0:3 0

Dánsko ešte nehralo.

Zdielať na