Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slovan rozdrvil Martin
Zdielať na
Hokej

Slovan rozdrvil Martin

Zdroj: Joj.sk

Slovan Bratislava - MHC Martin 5:2 (3:0, 1:1, 1:1)

Hneď v úvode šlágra 34. kola sa mohli hosťujúci Martinčania ujať vedenia, no zo súboja zoči-voči s Říhom vyšiel víťazne brankár Hovi. Aktívnejší Slovan sa snažil otvoriť skóre, ale Kuľha či Kokavec neboli úspešní. Domáci priaznivci sa dočkali gólu až v 12. min, keď po uplynutí dvojminútovej presilovky vystrelil Kováčik a jeho pokus tečoval za Lakosilov chrbát Srdínko - 1:0.

O dve minúty už belasí viedli dvojgólovým rozdielom, keď Döme našiel spoza bránky voľného strelca prvého gólu a ten druhýkrát prestrelil martinského brankára. Necelé tri minúty pred prvou sirénou upravil pri presilovke o dvoch hráčov na 3:0 Sersen, ktorý strelou spomedzi kruhov vymietol pavučinu Lakosilovej svätyne. Hostia zdvihli hlavy v 25. min, keď Kolbova strela sa odrazom od mantinelu dostala k Machovi, ten trafil iba Hoviho. Gólman Slovana však nevedel, kde má puk a nešťastne si ho zrazil do vlastnej bránky - 3:1.

Slovanisti nevyužili následne svoju tretiu početnú výhodu o dvoch hráčov. V závere druhého dejstva unikla dvojica Kapuš - Pištek a druhý menovaný upravil na 4:1. Piaty gól Slovana padol trochu kuriózne, keď priamo z buly Lakosila prekonal Pištek. Na konečných 5:2 upravil v 60. min hosťujúci Havel po peknej Koložváryho prihrávke.

Hlasy:
Zdeno Cíger (tréner Slovana):
"Som spokojný s hrou aj s výsledkom. Konečne sa nám aj doma podarilo hrať disciplinovane, nenechali sme súperovi priestor na góly. Plnili sme si svoje povinnosti a trpezlivo čakali na svoje šance, čo sa nám v konečnom účtovaní

Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Vlastnou nedisciplinovanou hrou sme dostali Slovan na koňa a za nepriaznivého stavu 0:3 sa nám už hralo ťažko. Slovan vyhral zaslúžene, my sme nesklamali."

Hokej - Slovnaft extraliga - 34. kolo:

Slovan Bratislava - MHC Martin 5:2 (3:0, 1:1, 1:1)
Góly: 12. Srdínko (J. Kováčik, Döme), 14. Srdínko (Döme, J. Kováčik), 18. Sersen (Kuľha, Hruška), 39. Ľ. Pištek (Kapuš, Döme), 53. Ľ. Pištek - 25. M. Macho (Kolba), 60. L. Havel (Koložváry, B. Majeský)
Vylúčení: 11:13 na 2 min, navyše: Sellars na 10 min za pokus o pichnutie, 10 min za napadnutie, DKZ za 2 vyššie tresty, Klepáč (obaja Martin) na 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: J. Konc, Kubuš - Junek, Müllner, 5964 divákov

Zdielať na