Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nitra nakoniec Poprad porazila
Zdielať na
Hokej

Nitra nakoniec Poprad porazila

Zdroj: TV JOJ

HK Ardo Nitra - HK Aquacity ŠKP Poprad 4:3 (0:1, 3:1, 1:1)

V prvej tretine sa hralo prevažne pred bránkou hostí. K tomu Nitranom dopomohli aj štyri presilovky, ale bez gólového efektu. V 7. min domáci Chrenko skóroval, keď sa puk od žrde a Šimonovičovej korčule odrazil za bránkovú čiaru. Skôr ako sa tam dostal, však zaznel hvizd arbitra a ten po porade s videorozhodcom gól neuznal.

Naopak, vedenia sa v 14. min ujali Popradčania, keď v prvej presilovke po prvej strele na bránku Nitry Konráda prekonal Král. V úvode druhej tretiny pridali hostia ďalší gól, keď sa do streleckej listiny zapísal Buc. V 28. min začali hráči Nitry zvrat v zápase úspešným zásahom Gálika v presilovke, ktorý uznal hlavný rozhodca Baluška až po porade s videorozhodcom. Ten istý hráč vyrovnal v 33. min po prihrávke Königa a v 37. min po vyhratom buly Chrenka poslal puk bez prípravy za Šimonovičov chrbát Ručkay - 3:2.

Tretia časť bola v znamení tlaku Nitry. Hostia sa pred Konráda dostávali len pri presilovkách a jednu z nich aj využili, keď po prihrávke Jarolína vyrovnal Kasík. Šesťdesiatdva sekúnd pred koncom stretnutia poslal tvrdú strelu na bránku Popradu Halász, puk tečoval za Šimonovičov chrbát Kmeč a rozhodol tak o víťazstve domácich.

Hlasy:
Jan Neliba (asistent trénera Nitry):
"Bol to pre nás ťažký zápas, pretože Popradu vyšiel začiatok. Potom sme ušli hrobárovi z lopaty, podržal nás brankár Konrád, vzchopili sme sa. Chlapcom musím poďakovať za zvrat v stretnutí."

František Hossa (tréner Popradu): "Gratulujem Nitre k víťazstvu. Domáci zvíťazili zaslúžene vďaka nasadeniu a disciplíne. Vyhrávali sme 2:0, čo ale v hokeji nič neznamená a to sa aj potvrdilo. Nie som spokojný s výsledkom ani s prístupom hráčov k zápasu."

Hokej - Slovnaft extraliga - 34. kolo:

HK Ardo Nitra - HK Aquacity ŠKP Poprad 4:3 (0:1, 3:1, 1:1)
Gól: 28. Gálik (Rimmel, Vozdecký), 33. Gálik (König), 37. H. Ručkay (M. Chrenko), 59. Kmeč (Halász, J. Mihálik) - 14. V. Král (A. Kroták, Jarolín), 22. Buc (J. Halaj, Jabrocký), 57. Kasík (Jarolín, A. Kroták)
Vylúčení: 10:10, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška - J. Tvrdoň, Jankovič, 2179 divákov

Zdielať na