Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Trenčín nabil Kežmarok
Zdielať na
Hokej

Trenčín nabil Kežmarok

Zdroj: SITA/Richard Nemec

SkiPark MHK Kežmarok - Dukla Trenčín 3:5 (1:3, 1:2, 1:0)

Do vedenia išli ako prví domáci, keď v 3. min Ihnačák prekonal Hálu - 1:0. Trenčanov však gól nezaskočil a v 8. min skóroval z otvoreného priestoru Křetinský po Trochtovej akcii.

Po prihrávke z ľavej strany útočného pásma prekonal kežmarského gólmana v 14. min aj Kútny - 1:2. Hneď po vhadzovaní iba o 10 sekúnd neskôr sa presadil Poljaček, ktorý využil rozladenosť domácich hokejistov po inkasovanom góle. V bránke Kežmarku vystriedal následne Klempu Kučera. Druhá tretina začala na oboch stranách nervózne, čo sa prejavilo aj na udelených vyšších trestoch. Kučera prvýkrát inkasoval v 31. min, keď sa v skrumáži pred bránkou najlepšie zorientoval Kútny - 1:4.

V 33. min sa domácim podarilo znížiť, keď opäť Ihnačák po prihrávkach Gajdoša a Slanináka skóroval. Favorizovaným hosťom sa však podarilo streliť gól o dve minúty neskôr, keď Mikušova strela nešťastne padla za chrbát kežmarského gólmana. V tretej tretine sa Kežmarčania snažili s nepriaznivým stavom čosi urobiť, podarilo sa im však už len znížiť v 60. min zásluhou Šechného.

Hlasy:
Ján Vodila (asistent trénera Kežmarku):
"Bol to otvorený, bojovný hokej s množstvom gólových príležitostí na jednej a druhej strane. Vyšiel nám úvod stretnutia a dali sme prvý gól. Potom však súper kurióznym spôsobom vyrovnal. Potom sme dostali dva zlepené góly a tie rozhodli o dnešnom zápase. Trenčín potvrdil, že bol favoritom duelu a odviezol tri body."

Július Pénzeš (asistent trénera Trenčína): "Prvé tri zápasy sme nemohli dať Klempovi gól. Dnes nám tam však padlo skoro všetko, na čo sme siahli. Po prvom úspešnom zásahu Kežmarčanov sme sa po šťastných góloch dostali do vedenia. Hra sa potom rozdrobila vylúčeniami. Dali sme však ďalší gól a náskok sme udržali až do konca stretnutia. Prišli sme do Kežmarku zabodovať, a to sa nám aj podarilo."

Hokej - Slovnaft extraliga - 34. kolo:

SkiPark MHK Kežmarok - Dukla Trenčín 3:5 (1:3, 1:2, 1:0)

Góly: 3. B. Ihnačák (Slaninák, P. Gajdoš), 33. B. Ihnačák (P. Gajdoš, Slaninák), 60. Šechný (Drotár) - 8. Křetinský (Trochta), 14. V. Kútny (Kóňa), 15. Poljaček (V. Nemec, Křetinský), 31. V. Kútny (S. Saliji, Kóňa), 35. P. Mikuš (A. Kollár, Pardavý)
Vylúčení: 8:6 na 2 min, navyše: Strapko na 5+DKZ min za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, Petrina (obaja Kežmarok) na 10 min za napadnutie zozadu, Hanzal na 5+DKZ min za napadnutie hlavy a krku, Homer (obaja Trenčín) na 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ország - Smrek, Grečko, 1750 divákov

Zdielať na