Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Skalica zaslúžene zvíťazila
Zdielať na
Hokej

Skalica zaslúžene zvíťazila

Zdroj: SITA/Gabriel Lipták

HK 36 Skalica - HKm Zvolen 4:2 (3:1, 1:1, 0:0)

Útočník Miroslav Zálešák si lepší návrat na domáci ľad nemohol ani predstaviť, keď práve jeho gól v oslabení z tretej minúty získal Skaličanom vedenie - 1:0.

Prvý Zálešákov gól v sezóne padol po ideálnej prihrávke Pálffyho. Druhú asistenciu si Pálffy pripísal v 15. min, keď jeho delovku tečoval Kocák medzi betóny Hudáčka - 2:0. Dve minúty pred koncom prvej časti sa Juríkovi podarilo streliť kontaktný gól. Hokejisti Skalice však bleskovo odpovedali a opäť bol pri tom Pálffy, ktorý medzi kruhy vysunul Mikúša a ten sa pred Hudáčkom nemýlil - 3:1. Na začiatku druhej časti výborne hrajúci Žigmund Pálffy zaznamenal aj gól. V oslabení ušiel obrancovi a bekendovou strelou zvýšil už na 4:1.

Zvolenčania však neskladali zbrane a v 33. min dôrazný Turek usmernil puk do skalickej bránky - 4:2. V tretej tretine hra vygradovala, ale gól už nepadol. Sľubné šance Višňovského, Školiaka, Mikúša či Pálffyho a na druhej strane L. Čierneho zostali nevyužité. Skaličania si tak na konto pripísali zaslúžené tri body.

Hlasy:
Slavomír Chlebec (asistent trénera Skalice):
"Sme radi, že sme tento duel, ktorý bol pre divákov zaujímavý, dotiahli do víťazného konca. Pomohol nám aj súper svojimi chybami a naštartoval nás gól, ktorý sme dali v oslabení. Mali sme zbytočne veľa vylúčených a sústredili sme sa viac na boj ako na hru. V poslednej časti nás Zvolen dostal pod tlak, ale bojovným výkonom sme výsledok udržali."

Ladislav Svozil (tréner Zvolena): "Ťažko môžeme pomýšľať na víťazstvo kdekoľvek a v Skalici je to obzvlášť ťažké. Hneď v úvode sme v presilovke prihrali na gól súperovi. Tieto situácie musíme zahrať lepšie. Od polovice stretnutia sme mali veľa presiloviek, ale nevyužili sme ich. Dali sme síce kontaktný gól, ale o pár sekúnd sme dostali ďalší a stretnutie bolo prakticky rozhodnuté."

Hokej - Slovnaft extraliga - 34. kolo:

HK 36 Skalica - HKm Zvolen 4:2 (3:1, 1:1, 0:0)

Góly: 3. Zálešák (Pálffy), 15. Kocák (Pálffy, M. Ivičič), 18. J. Mikúš (Pálffy), 23. Pálffy (Gründling) - 18. L. Jurík (M. Chovan), 33. F. Turek (Dubec, Cebák)
Vylúčení: 10:7 na 2 min, navyše: V. Vlk (Skalica) 10 min za nešportové správanie, J. Kopecký (Zvolen) 10+DKZ za nešportové správanie, presilovky 1:0, oslabenia: 2:0, rozhodovali: P. Grečko - Ševčík, M. Novák, 3150 divákov

Zdielať na