Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Žilina porazila Mikuláš
Zdielať na
Hokej

Žilina porazila Mikuláš

Zdroj: TV JOJ

MsHK Žilina - MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Po reprezentačnej prestávke sa v Žiline hral od úvodných minút priemerný hokej. Domáci už v 3. min zásluhou Parouleka išli do vedenia, ale ako sa ukázalo, bol to na dlhé minúty jediný gól.

Počas prvej tretiny sa hral vyrovnaný hokej a Liptáci v 14. min zásluhou Richarda Hunu využili zaváhanie v domácej obrane a vyrovnali stav stretnutia. V druhej časti mali viac z hry domáci Žilinčania. Tým sa podarilo využiť početnú prevahu piatich proti trom, keď Krajči vsietil ich druhý gól. Možnosť na zvýšenie náskoku mal ešte v 36. min skúsený Jánoš, ale sám pred brankárom Lacom mieril len do jeho betónov.

Posledná tretina mala rovnako ako predchádzajúce dve dejstvá iba priemernú úroveň. Domáci využili početnú výhodu pri vylúčení súpera, keď autorom gólu bol Paroulek. Tomu sa podaril zaznamenať aj hetrik v 50. min a zdalo sa, že o výsledku je rozhodnuté. V 52. min však Petran prestrelil žilinského gólmana - 4:2. Domáci trochu znervózneli, stav stretnutia sa však už nezmenil.

Hlasy:
Róbert Rehák (asistent trénera Žiliny):
"Po predchádzajúcom zápase proti slovenskej dvadsiatke sme informovali, že niektorí hráči nepodali zodpovedné výkony. V dnešnom stretnutí to už bolo iné, vytvorili sme si gólové príležitosti, z ktorých sme štyri dokázali premeniť. Som spokojný s výsledkom a v určitej miere aj s predvedenou hrou."

Ján Majdek (tréner Liptovského Mikuláša): "Podali sme slabý výkon, zle sme korčuľovali. Počas jednotlivých tretín sme nehrali to, čo sme si povedali pred zápasom. Bez nasadenia a túžby po víťazstve sa naozaj vyhrávať nedá."

Hokej - Slovnaft extraliga - 34. kolo:

MsHK Žilina - MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Góly: 3. Paroulek (D. Kusovský), 33. Krajči (Kučný, Kudrna), 47. Paroulek (Krajči, Kusovský), 50. Paroulek (Pokrivčák, Jánoš) - 14. Richard Huna (Róbert Huna, Kriška), 52. Petran (Kuric, B. Pohanka)
Vylúčení: 5:8, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Jonák - Orolin, Brath, 1100 divákov

Zdielať na