Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Slovanista Bartoš s dvojmesačným trestom i pokutou
Zdielať na
Hokej

Slovanista Bartoš s dvojmesačným trestom i pokutou

Zdroj: jeletsgofleyers

Zasadnutie disciplinárnej komisie SZĽH

Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) na svojom pondelňajšom zasadaní potrestala hráča Žiaru nad Hronom Tomáša Jančoka zastavením činnosti na osem majstrovských stretnutí nepodmienečne (25. 11. - 15. 12.) za napadnutie protihráča v dueli prvej ligy dorastu Žiar nad Hronom - Nové Zámky z 24. novembra.

O dva súboje dlhšie bude stáť hráč Ružinova Richard Raček, ktorý si 10-zápasový dištanc (29. 11. 2007 - 14 . 1. 2008) vyslúžil za pokus o kopnutie protihráča vo vzájomnej bitke v stretnutí extraligy juniorov Zvolen - Ružinov z 28. novembra. Najvyšší až dvojmesačný trest dostal od DK Miroslav Bartoš zo Slovana Bratislava za vulgárne a hrubé urážky a vyhrážky hlavnému rozhodcovi súboja extraligy juniorov v Liptovskom Mikuláši 5. februára.

Súčasne za opakované porušovanie rokovacieho poriadku DK SZĽH ho potrestali pokutou 1000 SK a vykázaním z rokovania. DK musela jeho prípad doriešiť bez jeho prítomností, čo je ojedinelý prípad. Za kopnutie protihráča v druhej lige seniorov medzi Sabinovom a Breznom (2. decembra) potrestala DK domáceho hokejistu Petra Hriška zastavením činnosti na šesť majstrovských stretnutí v druhej lige.

Trenčan Tibor Radulay vyviazol za napadnutie protihráča zozadu s následkom zranenia v dueli extraligy juniorov medzi Trenčínom a Zvolenom, pričom hráč nemal v úmysle súpera zraniť, iba s mesačným podmienečným trestom s trojmesačnou skúšobnou dobou (9. 12. 2007 - 9. 3. 2008). DK potrestala aj rozhodcu toho súboja Juraja Hauka výstrahou za nedostatočné vyplnenie zápisu o stretnutí a nedostatočné popísanie dôvodov uloženia trestu v hre previnilcovi.

Zastavenú činnosť vo všetkých súťažiach riadených SZĽH má od 10. decembra arbiter Tomáš Trnavský za neuhradenie všetkých stanovených sankcií a pokút a navyše mu DK uložila ďalšiu 1000-korunovú pokutu.

Zdielať na