Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Slovan v predohrávke zdolal Liptovský Mikuláš
Zdielať na
Hokej

Slovan v predohrávke zdolal Liptovský Mikuláš

Zdroj: SITA / Gabriel Lipták

Žilina rozdrvila HK VSR SR 20

Slovan sa v srdci Liptova predstavil v značne oklieštenej zostave, čo sa Mikulášania snažili využiť. V úvodnej desaťminútovke sa bez rešpektu pustili do lídra extraligy.

Po góloch volali najmä príležitotsti Hovorku, či obrancov Droppu a Grmana. V prvom dejstve sa však ani jednému tímu nepodarilo skórovať. Belasí však postupne získavali čoraz viac priestoru a druhá časť prostredného dejstva im už jednoznačne patrila. Veľmi aktívny bol kapitán Döme, ktorý mohol sekundu pred druhou sirénou otvoriť skóre.

Bezgólový stav vydržal až do 45. minúty, keď sa po neprehľadnej situácii pred Lacom tešil kanonier Lažo. Tento moment sa napokon ukázal ako rozhodujúci. Úradujúci majster už do konca domácim napriek ich úsiliu prakticky nič nedovolil a ustrážil najtesnejšie víťazstvo.

Predohrávka 42. kola:
MHk 32 Liptovský Mikuláš - Slovan Bratislava 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Gól: 45. Lažo (Hreus, Döme)
Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Smrek, Gajan, 1510 divákov

Hlasy:
Rudolf Záruba (asistent trénera Liptovského Mikuláša):
"Úvod sme mali pomerne vydarený. Žiaľ, nepremenili sme ponúknuté šance. Vrcholom bol nájazd našej trojice na Hoviho pri vlastnom oslabení. Kto dal gól, zvíťazil. Bez presného zásahu sa nedá uspieť, najmä doma."

Zdeno Cíger (tréner Slovana): "Bol to duel jedného gólu. Domáci mali čisté šance a nedaliho. Naopak, my sme raz skórovali a potom sme to už ubránili. Pre mňa je to veľké víťazstvo našej disciplíny založené na perfektnej defenzíve."

Dohrávka 33. kola:
MsHK Žilina - HK VSR SR 20 8:1 (3:1, 1:0, 4:0)
Góly: 3. P. Sivák (Pulpán, V. Baláž), 12. Pulpán (Špila, P. Sivák), 20. Paroulek (L. Havel, R. Stantien), 32. Paroulek (L. Havel, R. Stantien), 44. Krajči (V. Baláž), 47. V. Baláž (Sivák, Krajči), 49. Kučný (Paroulek), 58. L. Havel (Paroulek) - 19. Marek Slovák (Smotrila, Čaládi)

V dohrávke 32. kola sa v Žiline hral od úvodných minút svižný hokej. Domáci sa dostali do vedenia gólom Siváka, ktorý s pukom prenikol do útočného pásma a strelou z ľavého kruhu otvoril skóre. V 12. min sa strelecky presadil Pulpán, po ktorého dorážke sa Žilinčania tešili už z dvojgólového vedenia. V 19. min sa "dvadsiatkárom" podarilo znížiť: domáci obrancovia neustrážili Mareka Slováka, ktorý na dvakrát prekonal Ottossona.

Sedem sekúnd pred prvou sirénou však opäť na rozdiel dvoch gólov upravil Paroulek, ktorý po prihrávke Havla z prvej prestrelil Hudáčeka v bránke hostí. V druhej časti hry sa rovnako ako v tej prvej hral obojstranne rýchly hokej, ale gólových príležitostí bolo menej.

V 25. min Paroulek ešte nepridal svoj druhý presný zásah v zápase, ale o sedem minút neskôr nezaváhal po peknom pase od Havla. V záverečnej tretine mali domáci hru naplno vo svojich rukách. Prevahu vyjadrili ďalšími štyrmi gólmi a pripísali si na konto svoje najvyššie víťazstvo v tejto sezóne.

Hlasy:
Róbert Rehák (asistent trénera Žiliny):
"Spokojní sme s výsledkom, ten teší, nie však prístup k zápasu. Začiatok sme mali zlý, výkony niektorých hráčov nezodpovedali kvalitám extraligového tímu. Počas reprezentačnej prestávky si musíme s kádrom pohovoriť a nájsť cestu k lepším výkonom."

Štefan Mikeš (tréner HK VSR SR 20): "Gratulujem domácim k víťazstvu. Využili šance, ktoré sme im ponúkli. Nekládli sme veľký odpor pri ich zakončovaní. Pred stretnutím sme si povedali, že od úvodu chceme hrať dôraznejše a aktívnejšie. Po prvej tretine sme prehrávali o dva góly, potom sme trochu ožili, ale náskok Žiliny 4:1 už bol priveľký. Výkon hráčov nezodpovedá tomu, čo cheme dosiahnuť v rámci tohto projektu."

Zdielať na