Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nitra nakoniec zvíťazila
Zdielať na
Hokej

Nitra nakoniec zvíťazila

Zdroj: SITA/Martin Havran

MsHK Žilina - HK Ardo Nitra 1:2 po samost. nájazdoch (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0 , 0:1)

V Žiline pred televíznymi kamerami sa od úvodných minút hral priemerný hokej. V prvej tretine mali domáci štyrikrát početnú výhodu, ale tú nevyužili. V 11. min hostia dvakrát nebezpečne ohrozili Ottossona, ale gól padol až z hokejky Dorniča.

Na začiatku druhej tretiny boli domáci aktívnejší, ale boli to hostia z Nitry, ktorí si mohli pripísať druhý gól pri početnej výhode piatich proti trom, tú však nevyužili. V závere druhej časti domáci zvýšili tempo, v 36. min sa ešte strela najproduktívnejšieho domáceho hráča Siváka neujala, ale v 38. min mladík Hájnik vsietil svoj premiérový gól a vyrovnal na 1:1.

V úvode poslednej časti mali domáci vyše šesť minút výhodu presilových hier, tú však nevyužili. V poslednej desaťminútovke sa hral síce rýchly hokej, ale bez výraznejších šancí na oboch stranách. V predlžení sa stav nemenil a tak sa rozhodovalo v samostatných nájazdoch, po ktorých o zisku bodov pre Nitru rozhodol bývalý hráč Žiliny Martin Gálik.

Hlasy:
Róbert Rehák (asistent trénera Žiliny):
"Bol to vyrovnaný zápas, od druhej tretiny sme mali vďaka presilovkám viac z hry, ale bez strelených gólov sa vyhrávať nedá."
Jan Neliba (asistent trénera Nitry): "Bolo to stretnutie dvoch súperov, ktorí chcú postúpiť do play off. My sme hráčov upozorňovali, že píska rozhodca z Ruska a nech si dávajú pozor na vylúčenia. Nie všetko sa hráčom na ľade podarilo. Často sme hrali v oslabení, ktoré nás vyčerpávali. Myslím si, že v zápase sme neboli lepší, ale šťastnejší."

Hokej - Slovnaft extraliga - dohrávka 32. kola:

MsHK Žilina - HK Ardo Nitra 1:2 po samost. nájazdoch (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0 , 0:1)
Góly: 38. Hájnik (Juraj Liška) - 11. Dornič (H. Ručkay, M. Chrenko), rozhodujúci sam. nájazd Gálik

Zdielať na