Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Liptovský Mikuláš po predľžení zvíťazil
Zdielať na
Hokej

Liptovský Mikuláš po predľžení zvíťazil

Zdroj: SITA / Gabriel Lipták

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK 36 Skalica 4:3 po sam. nájazdoch (1:1, 0:0, 2:2 - 0:0, 1:0)

V 2. min sa rútil sám na Rybára Richard Huna, no skúseného gólmana Záhorákov neprekabátil.  Rýchle prelínanie hry z jednej strany na druhú ukončil v 11. min nádherným uvoľnením sa cez obrancu a následnou prekvapujúcou strelou zápästím Pašek - 0:1.

Domáci sa rýchlo otriasli a čoraz viac sa tlačili dopredu, ich úsilie korunoval v poslednej sekunde prvej tretiny po zblokovanej delovke obrancu Droppu zasunutím do prázdnej bránky Róbert Huna. Tento moment musel potvrdiť až videorozhodca. Druhé dejstvo bolo poznačené veľkým množstvom vylúčení, ktorých príčinou boli aj nepresné verdikty hlavného rozhodcu stretnutia. Obaja brankári si však napriek tomu v tejto časti udržali čistý štít.

Tretia tretina priniesla najzaujímavejší hokej. V 50. min utešenú presilovkovú kombináciu zakončil biliardovým spôsobom Richard Huna. Onedlho za hostí vyrovnal takisto v početnej prevahe tvrdou strelou Školiak. V 58. min našiel Bulík prihrávkou spoza bránky pripraveného Holečka - 3:2.

To však v riadnom hracom čase nebolo všetko, hostia odvolali brankára a 44 sekúnd pred treťou sirénou Ivičičova strela doskákala za Laca, kde stál "na svojom ľade" ako vždy maximálne motivovaný Školiak a muselo sa predlžovať. Následná päťminútovka bola prakticky len čakaním na samostatné nájazdy, v ktorých sa presadil iba domáci Bulík. Všetky tri nájazdy hostí skvelý Laco kryl.

Hlasy:
Ján Majdek (tréner Liptovského Mikuláša):
"Opäť sme odohrali výborný duel a štvrtýkrát po sebe ho doviedli do predĺženia. Maximálne som spokojný s nasadením našich hráčov, ale mali sme množstvo šancí definitívne rozhodnúť v náš prospech už v riadnom hracom čase. Bohužiaľ sme opäť inkasovali smolný vyrovnávací gól v samom závere. Nájazdy boli ako vždy lotériou, šťastie sa však na nás tentoraz usmialo asi právom."

Slavomír Chlebec (asistent trénera Skalice): "Po toľkých individuálnych chybách sme si nezaslúžili vyhrať. Liptáci povzbudení poslednými výbornými výkonmi naše hrúbky náležite využili a jasne nám predviedli, ako sa má bojovať a hrať so srdcom."

Hokej - Slovnaft extraliga - 32. kolo:

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK 36 Skalica 4:3 po sam. nájazdoch (1:1, 0:0, 2:2 - 0:0, 1:0)
Góly: 20. Róbert Huna (M. Droppa), 50. Richard Huna (M. Grman, Kriška), 58. Holečko (Bulík, Lelkeš), rozhodujúci sam. nájazd premenil Bulík - 11. D. Pašek (T. Višňovský, Šille), 54. R. Školiak (V. Vlk, J. Mikúš), 60. R. Školiak (M. Ivičič)

Zdielať na