Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Poprad zvíťazil nad Slovanom
Zdielať na
Hokej

Poprad zvíťazil nad Slovanom

Zdroj: TV JOJ

HK Aquacity ŠKP Poprad - Slovan Bratislava 6:2 (0:0, 4:2, 2:0)

Už v prvom striedaní sa Slovan dostal do šancí, keď Šimonovič musel hasiť pred Kropáčom a následne aj Kuľhom. Oba tímy sa postupne rozbiehali, no ich úvodná aktivita priniesla strely, s ktorými si brankári poradili.

V 11. min uvoľnil Döme Laža, ktorý mieril len do Šimonovičovej lapačky. S pribúdajúcimi minútami prevzal Poprad iniciatívu, Hovi však pôsobil sebaisto. Ako prví sa z gólu tešili hostia, keď Kováčik na dvakrát aj so šťastím prekonal Šimonoviča. V 33. min našliapol do nájazdu Döme, ale v koncovke bol opäť neúspešný. Domáci krátko nato začali predvádzať nevídaný hokejový uragán. Dovtedy spoľahlivého Hoviho najskôr prekonal po dorážke Halaj a necelú minútu ho po zemi prestrelil Bambúch. Hra po týchto góloch ožila a nabrala na obrátkach. Hokejom sa bavili aj diváci a na tribúnach sa objavili mexické vlny.

Domáci sa im za ne odvďačili tretím gólom, keď v 36. min presne umiestnil svoju strelu spomedzi kruhov Martin Segľa. Hostí tento vývoj paralyzoval, čo Popradčania využili na strelenie štvrtého gólu potom, čo Jabrocký našiel pred bránkou voľného Buca. Slovan si vzal oddychový čas, Hovi však v bránke zostal aj naďalej. Kuľha ešte gólom do šatne pripomenul, že hostia svoje zbrane zďaleka nezložili. V záverečnej tretine sa hostia snažili o návrat do zápasu a domáci sa zamerali najmä na pozornú defenzívu.

V 50. min však slovanistov schladil piatym gólom Michal Segľa, ktorý strelou od modrej využil presilovú hru. Keď o štyri minúty zužitkoval Jarolín ďalšiu presilovku, Slovan bol definitívne na kolenách. Záver stretnutia sa dohrával za skandovaného potlesku obecenstva.

Hokej - Slovnaft extraliga - 32. kolo:

HK Aquacity ŠKP Poprad - Slovan Bratislava 6:2 (0:0, 4:2, 2:0)

Góly: 33. Halaj (Jabrocký, Dora), 34. Bambúch (Martin Segľa), 36. Martin Segľa (Marcel Haščák), 38. Buc (Jabrocký, Dora), 50. Michal Segľa (Jarolín, A. Kroták), 55. Jarolín (Kasík, Michal Segľa) - 29. J. Kováčik (Hreus, Döme), 39. Kuľha (Kapuš)

Zdielať na