Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zvolen nabil Kežmarok
Zdielať na
Hokej

Zvolen nabil Kežmarok

Zdroj: TV JOJ

HKm Zvolen - SkiPark MHK Kežmarok 6:2 (0:0, 3:1, 3:1)

V úvode to bol z oboch strán skôr korčuliarsky hokej, zaujal iba únik Pacigu, ktorého však v rozhodujúcej chvíli fauloval Brincko. Zvolenčanom sa nedarili presilovky, v jednej z nich spálil najväčšiu šancu Kopecký, ktorý zblízka prekonal Klempu, no puk išiel po bránkovej čiare a následne ho ani Jozef Čierny nedokázal pri žŕdke poslať do bránky.

Hostia hrozili iba sporadicky, domáci vysielali na Klempu puky zväčša od modrej čiary, aj preto išli obe mužstvá do kabín za bezgólového stavu. Aj v druhej tretine sa hral svižný hokej, no šance sa rodili ťažko. Úvodný gól strelil Zvolen z presilovky, keď Cibuľa z pravej strany prihral od mantinelu puk priamo pred bránku, naň si nakorčuľoval Krayzel a Klempa kapituloval. V 28. min sa zblízka nepresadil Kubenko.

O minútu neskôr však hostia vyrovnali. V obrane pri mantineli nezachytil puk Frühauf a Šechný spoza hráčov trafil puk k pravej žrdi - 1:1. V druhej polovici zápasu mohli Kežmarčania neistého Hudáčka prekonať aj druhýkrát. Gajdoš spoza bránky prihral Lemešanimu, ktorý zblízka nedokázal puk poslať za gólmana HKm. Na opačnej strane sa nepresadil Cibuľa, ktorý mal odkrytý priestor Klempovej svätyne. V 37. min však Babka tvrdo páli spoza kruhov, brankár hostí neudržal puk, čo využil Turek - 2:1.

O 41 sekúnd Klempa lovil puk zo siete opäť, keď po peknej prihrávke Kloudu pohotovo spomedzi kruhov strelou po ľade zvyšoval Ladislav Čierny. V závere druhej tretiny mohli hostia znížiť, no Slovák zblízka Hudáčka neprekonal. V tretej dvadsaťminútovke hostia znížili v 43. min Pavlom Segľom po peknej kombinácii tretieho útoku, ktorý si rozhodil domácu obranu.

Potom ale opäť prišli chvíle Zvolena. V 46. min pomohol domácim náhodný gól. Puk nahadzoval L. Čierny a od Pacigu sa odrazil za prekvapeného Klempu. Zvolenčania potom ťažili z dvoch presiloviek. Pri početnej výhode o dvoch hráčov skóroval Cibuľa, ktorý tečoval Babkovu strelu. Rozhodujúci úder zasadil Turek v 55. min, keď ho pekne našiel Babka. Autor gólu sa z dvoch metrov nemýlil.

Hokej - Slovnaft extraliga - 32. kolo:

HKm Zvolen - SkiPark MHK Kežmarok 6:2 (0:0, 3:1, 3:1)

Góly: 25. Krayzel (Cibuľa), 37. F. Turek (Babka), 38. L. Čierny (Klouda), 46. Paciga (L. Čierny, Klouda), 53. Cibuľa (Babka, Lipiansky), 55. F. Turek (Babka, Lipiansky) - 29.Šechný (Martin Slovák, Slaninák), 43. Pavol Segľa (S. Pavličko, Škovira)

Zdielať na