Jasno
17°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
V Nitre sa začína prestavba mužstva
Zdielať na
Hokej

V Nitre sa začína prestavba mužstva

Zdroj: SITA/Martin Havran

Vedenie hokejového extraligistu HK Ardo Nitra sa rozhodlo potrestať hráčov A-mužstva pokutami za výkony v septembri a novembri

Vedenie hokejového extraligistu HK Ardo Nitra sa rozhodlo potrestať hráčov A-mužstva pokutami za výkony v septembri a novembri. Zmeny nastali aj v kádri.

Po už vopred avizovanej dvojici Tomáš Špila, Garip Saliji opúšťajú mužstvo aj Lotyš Armands Berzinš, Rastislav Gašpar a Stanislav Valach. Trojica Matúš Chrenko, Jakub Vojta a Jakub Ručkay dostala ponuku na striedavý štart.

Vedenie klubu podľa riaditeľa a predsedu predstavenstva HK Ardo Jána Plandoru (na snímke naľavo), ktorý sa vyjadril v liste pre fanúšikov na klubovej internetovej stránke, chce vytvoriť štvrtú päťku z juniorov, viacerým hráčom ponúknuť nové zmluvy do konca sezóny a časť ušetrených financií vyčleniť ako odmenu za postup do play off.

Navyše, v Nitre ponúknu dlhodobejšie kontrakty hráčom, ktorí by mali v klube zostať, a pokúsia sa osloviť potenciálne nové posily, ktoré chcú získať najmä do obrany. Terajšia trénerská dvojica Rostislav Vlach, Jan Neliba by mala dostať dôveru aj do ďalšieho obdobia.

V Nitre sa v posledných rokoch podarilo v hokeji dosiahnuť mnohé významné úspechy, klub získal nových partnerov, ale finančne stabilizovaný zatiaľ nie je. Pod Zoborom chcú dôstojne dohrať túto sezónu a zastaviť pád.

"Chceli sme dosiahnúť to, na čo jednoducho v tejto chvíli nemáme. Nerád prehrávam a preto vždy verím, že je ešte aj iná možnosť ako prehrať. Minimálne prehrať so cťou a z prehier sa dostatočne poučiť. Stojíme na rozhraní. Buď celý klub vyvinie zvýšené úsilie a aj s Vašou pomocou zdvihne hlavu, alebo budeme musieť skutočne priznať náš úpadok a ústup z pozícii, zrejme na dlhšiu dobu. Táto sezóna ešte nie je stratená, ale pravdepodobne sa bude hodnotiť ako neúspešná. Mužstvo nemá kvalitu a ani srdce dosiahnuť trvalé lepšie výsledky. Je čas na prestavbu kádra, na tvorbu nového mužstva. Napriek tomu si nemôžeme dovoliť túto sezónu vypustiť, sme ešte len za polovicou základnej časti a v polovici finančného roka a rozpočtu. Pokiaľ začneme nad mužstvom lámať palicu, budeme ju zároveň lámať nad celým klubom a možno aj nad celým jeho ďalším osudom. Musíme sa snažiť napriek možnému neúspechu dohrať sezónu bez hanby z výsledkov, ale predovšetkým s novou stratégiou a novými cieľmi. Keď chceme v budúcnosti rozmýšľať o lepších sezónach, musíme kostru mužstva poskladať už teraz," napísal v liste fanúšikom, ktorý uverejnila klubová internetová stránka, Ján Plandora.

Zdielať na