Jasno
17°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Višňovský hrá v súčasnosti viac pre tím
Zdielať na
Hokej

Višňovský hrá v súčasnosti viac pre tím

Zdroj: SITA/Peter Pašuth

Ľubomír Višňovský sa zatiaľ k bodom z vlaňajška nepriblížil

Po bodovo úspešnej sezóne 2006/2007 (18 gólov, 40 asistencií) podpísal slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský s Los Angeles Kings nový päťročný kontrakt.

V tomto ročníku však už rodákovi z Topoľčian body v kanadskom bodovaní nepribúdajú tak, ako by očakával. Po 25 zápasoch má bilanciu 1 gól, 14 asistencií a 40 striel na bránku. Trénerovi Los Angeles Marcovi Crawfordovi však tieto čísla neprekážajú a nižšiu produktivitu svojho kľúčového obrancu nepovažuje za problém.

"Obranca musí teraz častejšie korčuľovať k vlastnej bránke, pretože počas zápasu hrozia dlhé prihrávky do našej zóny. Nemôže teraz tak často chodiť dopredu ako v minulej sezóne," povedal Crawford.

Višňovský by väčšiu produktivitu privítal, na druhej strane je však jeho najväčšou prioritou úspech Kings. "Nedal som toľko gólov ako vlani, ale hrám pre tím. Možno keby som viac strieľal, prinieslo by to viac gólov, ale neplatí to vždy. Niekedy potrebujete trochu šťastia - vystrelíte puk na bránku a je z toho gól. Inokedy sa vám zasa otvorí priestor, dostanete perfektnú prihrávku a neskórujete," uviedol Višňovský. V Kings však dúfajú, že Slovák nájde bránku oveľa častejšie ako doteraz.

Zdielať na