Jasno
16°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Asistencie Gáboríka a Mariána Hossu
Zdielať na
Hokej

Asistencie Gáboríka a Mariána Hossu

Zdroj: SITA/AP Photo/Andy King

"Diabli" z New Jersey vyhrali už siedmy duel v rade, čo sa im nepodarilo celú vlaňajšiu sezónu

Dvaja najproduktívnejší Slováci v zámorskej NHL si v nedeľňajších zápasoch pripísali na konto po jednom bode. Marián Hossa prihral na prvý gól Atlanty na ľade New Jersey, no v rozhodujúcom rozstrele nepremenil svoj samostatný nájazd a jeho tím nakoniec prehral 2:3.

Marián Gáborík z Minnesoty zase prihral na druhý gól Wild v dueli proti Vancouvru, ktorý sa ukázal ako víťazný. "Diabli" z New Jersey vyhrali už siedmy duel v rade, čo sa im nepodarilo celú vlaňajšiu sezónu. Oporou v súboji s Atlantou bol opäť gólman Martin Brodeur, ktorý zlikvidoval niekoľko výborných príležitostí Mariána Hossu a Iľju Kovaľčuka a nakoniec uspel proti ostrostrelcom hostí aj v samostatných nájazdoch.

Hossa nepremenil ako druhý v poradí, po ňom Gionta prekonal na druhej strane Hedberga. Brodeur potom zlikvidoval aj nájazd súčasného najlepšieho kanoniera ligy, ktorý mu ešte v riadnom hracom čase predsa len jeden gólik dal a svoje sezónne konto zvýšil už na 22 presných zásahov. Kým Devils sa vďaka úspešnej sérii vytiahli do hornej polovice tabuľky, Atlanta po štvrtej prehre z posledných piatich zápasov ostáva stále na nepostupovej priečke vo Východnej konferencii.

Minnesota v priamom dueli o prvú priečku v Severozápadnej divízii zdolala Vancouver. Hráči Wild našli cestu ako prekonať gólmana Roberta Luonga, ktorý predtým neinkasoval v troch stretnutiach v rade a celkovo nedostal gól 210 minút. Víťazný gól strelil v 37. min rodák z Vancouvru Aaron Voros po prihrávke Mariána Gáboríka.

Samotný slovenský kanonier mal dve veľké príležitosti načať svoju druhú desiatku gólov v aktuálnom ročníku súťaže, no stroskotal na výbornom brankárovi hostí. "Luongo je pravdepodobne najlepším brankárom v lige, ale na to sa nemôžeme spoliehať. Ak presunieme celý tlak za výsledok iba na neho, môže sa nám to v budúcnosti veľmi vypomstiť," komentoval prehru útočník Canucks Ryan Kessler.

Hokejisti Edmontonu potvrdili piatkové domáce víťazstvo nad Anaheimom aj na ľade úradujúceho šampióna. Dvojzápas s Ducks vyhrali v celkovom súčte 9:1, keď teraz brankár Garon nepustil za chrbát ani jednu strelu a vychytal už druhé čisté konto v tejto sezóne. Jeden zo štyroch gólov "olejárov" strelil Dustin Penner, vlani druhý najlepší strelec Anaheimu.

Výsledky:

New Jersey - Atlanta 3:2 po samostatných nájazdoch (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 20. Brylin (Martin, Madden), 36. Madden (Rachůnek, Brylin), rozhodujúci nájazd premenil Gionta - 15. T. White (Enström, MARIÁN HOSSA), 50. Kovalčuk (Little, Haydar). Vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 36:25. Brankári: Brodeur - Hedberg. Diváci: 14 978

Minnesota - Vancouver 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Góly: 17. Belanger (Hill, Rolston), 37. Voros (GÁBORÍK) - 26. M. Brown (Krajicek, Pyatt). Vylúčení: 4:9 na 2 min, navyše: Voros, Foy (obaja na 5 min) - Cowan na 5 + 10 min, Burrows na 10 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 30:20. Brankári: Bäckström - Luongo. Diváci: 18 568

Anaheim - Edmonton 0:4
(0:2, 0:2, 0:0)
Góly: 10. Torres (Stortini, Stoll), 19. Penner (Nilsson, Cogliano), 28. Pitkanen (Horcoff, Stoll), 30. Gilbert (Gagner, Horcoff). Vylúčení: 5:4 na 2 min, navyše: Parros (ANA) na 10 min, presilovky: 0:2 , oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 25:21. Brankári: Giguere - Garon. Diváci: 17 174

Zdielať na