Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Guvernéri schválili predaj Nashvillu
Zdielať na
Hokej

Guvernéri schválili predaj Nashvillu

Zdroj: SITA/AP/Mark Humphrey

Predators môžu prejsť do rúk skupiny investorov okolo Davida Freemana

Rada guvernérov zámorskej NHL schválila na svojom štvrtkovom výročnom zasadnutí zmenu vlastníckych pomerov v klube Nashville Predators. Doterajšiemu majiteľovi Craigovi Leipoldovi tak už nič nebráni predať "predátorov" skupine lokálnych investorov okolo Davida Freemana, ktorá sa zaručila, že klub zostane v Tennessee.

V hre bol totiž aj scenár so sťahovaním organizácie do niektorého kanadského mesta alebo amerického Kansas City. Noví majitelia sa s Leipoldom, ktorý počas desiatich rokov na Predators stratil okolo 70 miliónov dolárov, dohodli na sume 193 miliónov.

Podľa predbežného návrhu budú môcť klub premiestniť do iného mesta najskôr po troch rokoch a aj to iba v prípade, že ich strata bude 20 miliónov dolárov a návštevnosť klesne v priemere pod 14 tisíc divákov. Investori sa už pred dvoma týždňami dohodli s mestskou radou na podmienkach prenájmu arény Sommet Center.

"Perfektné! Konečne je to za nami a teraz sa už môžeme až do konca sezóny maximálne sústrediť na hokej. Až tak veľmi nás to síce nerozptyľovalo, ale aj tak je to lepší pocit vedieť, že zostaneme v Nashville a že klub stojí na pevných základoch," privítal súhlas guvernérov kapitán Predators Jason Arnott.

Nashville si osladil večer dobrých správ víťazstvom na ľade vedúceho tímu súťaže Ottawy 6:5.

Zdielať na