Jasno
14°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Sekera opäť v prvom tíme Buffala
Zdielať na
Hokej

Sekera opäť v prvom tíme Buffala

Zdroj: SITA/AP/Nick Wass

Kopecký s Detroitom už trénoval, proti Calgary by nemal hrať

Slovenský hokejový obranca Andrej Sekera sa vrátil do prvého mužstva klubu NHL Buffalo Sabres, keďže Henrik Tallinder má problémy s ramenom. Sekera nastúpil už v pondelkovom zápase vo Washingtone, na ľade strávil takmer 22 minút a do štatistík si pripísal dva plusové body.

Vedenie "šablí" poslalo 16. novembra dvadsaťjedenročného zadáka späť na farmu do Rochestru. Sekera pomohol zraneniami zdecimovanej defenzíve Buffala pred zápasom s Washingtonom v 11 stretnutiach, v ktorých si štatistiky rozšíril o jednu asistenciu a 6 trestných minút. V Rochestri od svojho preradenia nastúpil na štyri súboje, v ktorých zaznamenal 2 prihrávky.

Tallinder sa zranil v sobotu a pravdepodobne bude pár dní odpočívať. "Zatiaľ nevieme, ako dlho bude pauzovať, bude to však istý čas trvať," povedal tréner Buffala Lindy Ruff.

Slovenský hokejový útočník Tomáš Kopecký z tímu Detroit Red Wings, ktorý nedohral minulotýždňový stredajší zápas NHL na domácom ľade so St. Louis, zatiaľ nedostal od lekárov zelenú pre štart v utorkovom zápase proti Calgary.

Dvadsaťpäťročný krídelník má problémy s pravým ramenom. Kopecký sa už v pondelok s mužstvom pripravoval, ale na ľade absolvoval iba bezkontaktné tréningové prvky.

Zdielať na