Jasno
14°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Slovenská dvadsiatka opäť víťazí
Zdielať na
Hokej

Slovenská dvadsiatka opäť víťazí

Zdroj: SITA/Dušan Hein

HK VSR SR 20 / MHk 32 Liptovský Mikuláš 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Slovenská dvadsiatka sa ujala vedenia v presilovke v 2. minúte po parádnej strele obrancu Juraja Mikuša. V 4. min domáci brankár Hiadlovský krásne vysunul cez celé klzisko kapitána Čaládiho, ale ten gólmana hostí Laca neprekonal.

Mikuláš mal v 12. min obrovskú príležitosť, ale Hiadlovský zachránil. V 15. min unikla trojica domácich hráčov a po skvelej spolupráci Rusnáka a Mikuša strelil gól Jančovič - 2:0. Hneď vprvej minúte druhej tretiny prepálil Hiadlovského bombou od modrej čiary Droppa a znížil na 1:2.

V 43.min prepásol Liptovský Mikuláš šancu na vyrovnanie po strele Hovorku. V 56. min zachytili hostia chybnú rozohrávku domáceho hráča, ale gól z toho nakoniec nebol.

Tri minúty pred koncom dostal Liptovský Mikuláš možnosť na 5-minútovú presilovku po tom, ako Češík úmyselne podrazil rozhodcu Haleckého. Dvadsiatka však nakoniec odolala tlaku Liptákov aj pri záverečnej power play a pripísala si na konto svoje druhé víťazstvo v extralige, prvé v riadnom čase.

Hlasy:

Štefan Mikeš (tréner SR 20): "Osobne si myslím, že v dnešnom stretnutí sme boli lepším mužstvom, lepšie sme korčuľovali, boli sme agresívnejší a mohli sme vyhrať aj vyšším rozdielom. Hokej sa hrá na góly a my sme ich strelili o jeden viac ako súper. Veľmi ma teší prvé trojbodové víťazstvo, chalani si ho určite zaslúžili a dodáva nám to optimizmus."

Rudolf Záruba (asistent trénera Liptovského Mikuláša): "V dnešnom stretnutí sme nepodali taký výkon ako v Trenčíne, a dovolím si povedať, že z brankára Hiadlovského sme svojimi nepremenenými šancami urobili najlepšieho hráča zápasu. Iba jedným gólom sa jednoducho vyhrávať nedá, hlavne vonku."

Hokej - Slovnaft extraliga - 28. kolo:

HK VSR SR 20 - MHk 32 Liptovský Mikuláš 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Góly: 2. J. Mikuš (Češík), 15. Jančovič (J. Mikuš, O. Rusnák) - 21. M. Droppa (Richard Huna)
Vylúčení: 6:8 na 2 min, navyše Češík (SR 20) 5+DKZ za úmyselné podrazenie rozhodcu Haleckého, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Halecký - Smrek, M. Korba, 631 divákov

Zdielať na