Jasno
13°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Martin zdolal Zvolen
Zdielať na
Hokej

Martin zdolal Zvolen

Zdroj: SITA/Dušan Hein

HKm Zvolen - MHC Martin 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Martinčania začali svižne, no šance si nedokázali vypracovať. Najväčšiu príležitosť mali naopak domáci, keď v 7. min. Jurík netrafil do odkrytej časti nitrianskej bránky. Vedenia sa predsa len ujali hostia z Turca a to v presilovke. Dve sekundy pred vypršaním trestu Markovič obkorčuľoval bránku a Macho pohotovou strelou prekonal Hudáčka - 0:1.

Zvolenčania mohli inaksovať aj gól do šatne, ak by Koložváry uspel v poslednej minúte v nájazde. Po prvej prestávke zahrali domáci výbornú presilovku, no J. Čierny asi z dvoch metrov Lakosila naprekonal. Martinský gólman kapituloval až v 26. minúte, keď Zvolenčania aj po presilovke pokračovali v tlaku. Lipiansky si spoza brány nakorčuľoval pred Lakosila a na dvakrát ho prekonal - 1:1.

Potom rozhodca Jonák spustil vylučovaciau partiu, no ani jedno z mužstiev sa nedokázalo v početných výhodách presadiť. Najmä Martinčanov môže mrzieť nevuyžitá presilovky piatich proti trom. Šancí však bolo na strane hostí neúrekom. Hudáčka nedokázali prekonať Macho, Markovič, Podstavek, Říha ani Beran. V 38. min sa k slovu dostali domáci, Kubenko dokonca prekonal hosťujúceho brankára, no korčuľou a videorozhodca gól neuznal. O minútu neskôr neuspel pri žrdi ani Cibuľa a po ňom sa na dvakrát nepresadil Lipiansky. V tretej tretine išli do vedenia hostia. Koložváry vybojoval vhadzovanie, puk poslal na modrú Vantrobovi, ktorý od modrej prekonal v 47. min Hudáčka - 1:2.

V tej istej minúte Paciga nevyužil nájazd a Zvolenčania potom ani z mohutného tlaku nedokázali prekonať Lakosila. Šance mali L. Čierny, Klouda, J. Čierny. Na opačnej strane sa pred Hudáčkom nedokázal presadiť Markovič, ktorý v 54. min nepretavil do gólovej podoby ani sólo. O všetkom rozhodol v 56. min Džerinš, ktorý využil Mackovu prihrávku v presilovke a stanovil konečné skóre 1:3

Hlasy:

Ladislav Svozil (tréner Zvolena) : "Opäť sme si prehrali zápas po individuálnych chybách. To rozhodlo. My sme z nášho tlaku nedokázali vyťažiť viac gólov. Nevyužili sme niekoľko šancí, hoci sme ich mali v tomto zápase dostatok. Dva góly sme inkasovali, keď bol na ľade náš prvý útok. Pohár prekypel, hráčov budem musieť premiešať so štvrtou lajnou."

Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Podali sme veľmi dobrý, zodpovedný výkon v obrane. Na tom sme položili základ nášho úspech. Ustáli sme tlak Zvolena, podržal nás aj brankár Lakosil. Víťazstvo si vážim, pretože mi chýbali traja kľúčoví obrancovia. Útočníci však bekom pomohli."

Hokej - Slovnaft extraliga - 28. kolo:

HKm Zvolen - MHC Martin 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Góly: 26. Lipiansky (J. Čierny) - 17. M. Macho (Džerinš), 47. Vantroba (Koložváry), 56. Džerinš (M. Macho)
Vylúčení: 8:9 na min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák - Vojtek, Jankovič, 2248 divákov

Zdielať na