Jasno
13°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Domáca Žilina zvíťazila
Zdielať na
Hokej

Domáca Žilina zvíťazila

Zdroj: TV JOJ

MsHK Žilina - Slovan Bratislava 5:4 (1:1, 3:2, 1:1)

V Žiline sa od úvodných minút hral rýchly hokej. Viac streleckých príležitostí mali domáci, ale boli to hostia, ktorí išli do vedenia, keď Devečka vyrazený puk zasunul do prázdnej bránky.

Domáci odpovedali v 18. min po peknej akcii po osi Havel, Sivák, Paroulek a bolo vyrovnané. V druhej tretine to boli gólové preteky. Najskôr Döme dostal Slovan do vedenia, ale domáci v priebehu jednej minúty vyrovnali. V 27. min využil zaváhanie Slovana Havel a z ľavej strany prestrelil Hoviho - 3:2.

O šesť minút sa pred bratislavským gólmanom najlepšie zorientoval Jánoš a domáci viedli už rozdielom dvoch gólov - 4:2. V 35. min opäť odrazený puk od brankára Mareka Laca Kuľha poslal do bránky a spečatil stav druhej tretiny - 4:3. Bratislavský Slovan mal v závere tretej tretiny možnosť početnej výhody, tú však nevyužil. V 49. min však Kapuš vyrovnal na 4:4.

Domáci odpovedali opäť rýchlo, keď Sivák vsietil v 50. min piaty gól. V záverečných desiatich minútach Slovan tlačil, mal aj šance. Domáci gólman M. Laco však aj s troškou šťastia gól neinkasoval.

Hlasy:
Richard Turaz (tréner Žiliny):
"Som rád, že sa nám tento zápas podarilo dotiahnuť do úspešného konca. V predchádzajúcej sérii zápasov sme hrali dobre v obrane v prvej tretine, potom však naša koncentrácia bola slabšia a tak sme stretnutia prehrávali. Som rád, že sa nám pri oslabeniach podarilo udržať výsledok proti kvalitnému súperovi."

Zdeno Cíger (tréner Slovana): "Myslím si, že diváci videli zaujímavý zápas až do samého konca. My sme doplatili na určitý výpadok disciplíny, keď sme inkasovali góly. V závere nemôžem hráčom uprieť snahu, ale otočiť výsledok sa nám už nepodarilo. Prehra mrzí, ale ideme ďalej."

Hokej - Slovnaft extraliga - 28. kolo:

MsHK Žilina - Slovan Bratislava 5:4 (1:1, 3:2, 1:1)
Góly: 18. Paroulek (Sivák, Havel), 23. R. Tvrdoň (Drábek), 27. L. Havel (Juraj Liška), 33. Jánoš (Juraj Liška, V. Baláž), 50. Sivák (Jánoš) - 6. Devečka (Kropáč, Kokavec), 22. Döme (Hreus, Lažo), 35. Kuľha (Pavlas), 49. Kapuš (Döme, Hovi)
Vylúčení: 8:7 na 2 min, navyše: Kapuš (Slovan) na 10 min za nešportové správanie sa, presilovky: 0:0 , oslabenia: 0:1, rozhodovali: Ország - M. Valach, Gašparík, 3700 divákov

Zdielať na