Jasno
13°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Skalica porazila Kežmarok
Zdielať na
Hokej

Skalica porazila Kežmarok

Zdroj: Joj.sk

HK 36 Skalica - SkiPark MHK Kežmarok 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Domáci začali s chuťou, najmä čo sa týka šancí v prvej tretine a miestami boli nasťahovaní v pásme súpera akoby hrali presilovky. Už v 27. sekunde Vlkovu strelu od modrej tečoval Hartmann a Klempa predviedol prvý úspešný zákrok.

Ešte v prvej minúte Kocák z otočky trafil žŕdku odokrytej kežmarskej bránky a od 4. min v rozpätí dvoch minút kraľoval Pálffy, ktorý najprv z ľavých kruhov mieril do hokejky Klempu, a potom skalický kanonier rozdával puky do gólových príležitostí. Najprv Gründlingovi na tvrdý príklep, potom Školiakovi do jazdy, Mikúšovi prenechal šancu, ale Skaličania sa gólovo nepresadili. Keď ani Malík netrafil presne a nechal vyniknúť vyrážačku Klempu, boli to hostia, ktorí sa z prvej výraznejšej šance ujali vedenia. Na dvakrát presadil Gajdoš, ktorému asistoval Šechný - 0:1.

 Skaličania sa dočkali vyrovnania keď Hartmann našiel Pálffyho po návrate z trestnej lavice a ten zasunul medzi betóny Klempu - 1:1. Druhá tretina bola vyrovnanejšia, sprevádzalo ju viacero obetavých zákrokov hráčov. Skaličania využili druhú presilovú hru piatich proti štyrom, keď z ľavej strany bez prípravy príklepom Juraj Mikúš posunul Skalicu do jednogólového vedenia - 2:1. Hostia mali sľubnú príležitosť po strele Škoviru, ale Rybár sa vyznamenal a následne si poradil aj so strelou Gábriša.

Tretia časť priniesla dramatické vyvrcholenie. Kežmarčania neskladali zbrane a v 43. min sa im počas presilovky podarilo vyrovnať. Do prázdnej bránky s prehľadom zakončil po Brinckovej prihrávke Frank - 2:2. Desať minút pred koncom opäť podržal domácich Rybár. Záhoráci sa víťazného góllu dočkali v presilovke piatich proti trom, Pálffy našiel Ivičiča, ktorý od modrej medzi betóny rozhodol o zisku troch bodov.

Hlasy:

Peter Oremus (tréner Skalice): "Vstup do zápasu sme mali veľmi dobrý, vytvorili sme si množstvo šancí, škoda však, že nepadol gól. Chceli sme vyhrať a podarilo sa nám to, takže som spokojný. Bolo to stretnutie tabuľkových susedov a výhra nás preto teší dvojnásobne."

Ján Vodila (tréner Kežmarku): "Domáci vstúpili do zápasu s veľkým nasadením, vytvorili si veľa šancí a mali viac z hry. Potom sa hra vyrovnala, ale napriek tomu sme na konci prvej tretiny inkasovali. Druhá časť bola v réžii domácich. Nabádali sme chlapcov, aby začali viac korčuľovať. Nakoniec o zápase rozhodli presilovky."

Hokej - Slovnaft extraliga - 28. kolo:

HK 36 Skalica - SkiPark MHK Kežmarok 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Góly: 19. Pálffy (R. Hatmann, V. Vlk), 24. J. Mikúš (Pálffy, V. Vlk), 52. Ivičič (Pálffy, Liščák) - 9. Gajdoš (Šechný, Hrubý), 43. Frank (Brincko)
Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Konc - Müllner, Šefčík, 3000 divákov

Zdielať na