Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Výsledky piatkových duelov
Zdielať na
Hokej

Výsledky piatkových duelov

Zdroj: SITA/Dušan Hein

Súhrn výsledkov piatkových duelov 27. kola najvyššej slovenskej hokejovej súťaže mužov - Slovnaft extraligy

Súhrn výsledkov piatkových duelov 27. kola najvyššej slovenskej hokejovej súťaže mužov - Slovnaft extraligy:

HKm Zvolen - MsHK Žilina 4:2 (1:1, 3:1, 0:0)
Góly: 17. Lipiansky (J. Čierny), 23. Lipiansky (P. Frühauf), 37. J. Čierny (Dlouhý, Lipiansky), 40. J. Čierny (L. Čierny, Klouda) - 12. P. Sivák (Jánoš), 32. Kusovský (Jánoš)
Vylúčení: 8:9 na 2 min, presilovky: 2:2 , oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - R. Vojtek, Mášik, 1962 divákov

Zvolen začal od úvodu tlakom, no pred Lacom si výrazné gólové šance nevypracoval. Už tradične na domácom ľade prehrával, keďže v 12. min hostia využili presilovku. Sivák prešiel po pravej strane cez Cibuľu a strelou po ľade pomedzi Hudáčkové betóny otvoril skóre. Domáci odpovedali až v 17. min taktiež z presilovky. Dostali sa do rozhodenej obrany a J. Čierny mieril na Laca, ktorý puk nezachytil a pri žrdi sa presadil Lipiansky. V druhej tretine Zvolenčania dominovali.

Do vedenia sa dostali v 23. min - v presilovke Frühauf strieľal od modrej, Laco opäť puk iba vyrazil a pri žrdi sa na dvakrát presadil zasa Lipiansky. Domáci tlačili a hlavne štvrtý útok Zvolena poriadne zamestnával brankára Žiliny. V 27. min sa však pred ním nepresadili v dobrých príležitostiach Macejka a Cebák. V 32. min hostia ťažili z presilovky, L. Čierny zle vyhodil puk od mantinelu a Kusovský z medzikružia tvrdou strelou prekonal Hudáčka. Domáci odpovedali v 37. min, znovu sa presadil tretí útok. Dlouhého prihrávku zužitkoval zblízka úplne voľný J. Čierny.

Gól do kabíny dali domáci štyri sekundy pred klaksónom - od modrej strieľal J. Čierny, Laco puk opäť iba vyrazil a tentoraz sa presadil druhýkrát J. Čierny. V tretej tretine takmer 2000 divákov gól nevidelo, Zvolenčania mali viac z hry a hlavne Lipiansky sa mohol tešiť z hetriku, no v 46. min sa nepresadil v dvoch vyložených gólových príležitostiach. Hostia, ktorý nastúpili s novým realizačným tímom, dokázali Hudáčka vystrašiť iba v 53. min, keď Kudrna namieril do žrde. V závere ho napodobnil Kopecký, ktorý taktiež opečiatkoval konštrukciu bránky.

Hlasy:

Ladislav Svozil (tréner Zvolena): "Opäť sa súper dostal do vedenia, zaskočili nás presilovky Žiliny, z jednej sme inkasovali a dlho sme sa dostávali k našej typickej hre. Až v druhej tretine sa to zlomilo, dali sme dva góly v rozpätí niekoľkých sekúnd a to bolo rozhodujúce. V tretej časti hry sme súpera takmer k ničomu nepustili, i keď tam bola žŕdka. Myslím si, že sme zaslúžene vyhrali, i keď mám samozrejme výhrady k výkonu, nebol ideálny."
Richard Turaz (tréner Žiliny): "Začali sme dobre, dostali sme sa do vedenia gólom z presilovky. V druhej tretine sme však neodolali postupnému tlaku Zvolena, ktorý si vytvoril hlavne v presilovkách. Dostali sme góly. Napriek tomu sme sa snažili v tretej tretine v úvodných minútach hlavne gól nedostať a priblížiť sa na kontakt súperovi. V závere nám už neostali sily, i keď sme dali Kudrnom žŕdku, prípadne to bol aj gól, no my, bohužiaľ, nemôžeme donútiť rozhodcu, aby sa išiel pozrieť na video."

SkiPark MHK Kežmarok - Slovan Bratislava 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Góly: 33. Škovira (S. Pavličko) - 20. Kuľha (Kapuš, Pavlas), 55. Döme (Hreus, Lažo)
Vylúčení: 6:9 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Minář (ČR) - Gajan, Valach, 2200 divákov

Joj.sk

Vo vyrovnanom úvode stretnutia mali prvú príležitosť hostia, nebezpečnú strelu Kapuša však Klempa vyrazil. Domáci gólman bol úspešný aj v 11. min, keď si poradil s nájazdom Hujsu. Na druhej strane Hovi zlikvidoval Drotárov pokus. V 13. min spálil obrovskú príležitosť Döme, ktorý obišiel Klempu, no svojmu brankárovi pomohol Sadiki. Hostia sa dočkali až v záverečnej minúte prvej tretiny, Kapušovu strelu dorazil Kuľha.

V 28. min mohol v presilovke vyrovnať Drotár, no nedokázal do bránky usmerniť Šechného prihrávku. Domáci sa odmeny za zvýšenú aktivitu dočkali v 33. min, keď Škovira obišiel dvoch protihráčov, položil si Hoviho a zasunul do prázdnej bránky - 1:1. V úvode záverečnej časti hry hrali Bratislavčania presilovku, no bez úspechu. Na druhej strane nevyužil ani svoju štvrtú veľkú príležitosť Drotár a Hovi čaroval pri Slaninákovej dorážke, keď rybičkou zabránil istému gólu.

Streleckú nemohúcnosť Kežmarčanov potrestal Döme, keď zachytil zlé vyhodenie - 1:2. A pretože v záverečnej minúte Drotár podčiarkol svoj nešťastný deň piatykrát, body si spod Tatier odváža Slovan.

Hlasy:
Ján Vodila (tréner Kežmarku): "Odohrali sme dobrý zápas, vytvorili sme si veľa gólových šancí, ktoré sme nevyužili. S mužstvom ako je Slovan sa s jedným gólom ťažko vyhráva. Ideme však ďalej."
Zdeno Cíger (tréner Kežmarku): "Bol to veľmi ťažký zápas, vyrovnaný na oboch stranách a veľmi bojovný. Veľa priestoru tam nebolo, mali sme veľa vyložených šancí, na záver sme mali šťastie, že sme zápas vyhral. Musím poďakovať chlapcom za víťazstvo."

HK Ardo Nitra - HK VSR SR 20 5:1 (3:0, 0:1, 2:0)
Góly: 2. H. Ručkay (T. Chrenko, Halász), 12. R. Lukas (Gálik), 20. Berzinš (Jass), 41. M. Štefanka (Gálik, T. Sedlák), 50. T. Chrenko (Kmeč, H. Ručkay) - 29. Čaládi (Beňa)
Vylúčení: 9:6 na 2 min, navyše: Jass (Nitra) 5+DKZ za narazenie na mantinel, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Galamboš, Horínek, 2550 divákov

Už v druhej minúte domáci viedli, keď sa do streleckej listiny zapísal Henrich Ručkay, no rýchly gól hostí nedeprimoval. V 9. min mohli vyrovnať Konečným, no Mastič bol na mieste a o minútu sa blysla lapačka nitrianskeho brankára aj pri nájazde Slováka. Sieť sa vlnila opäť na opačnej strane, keď strela Lukasa v presilovke skončila za chrbtom Hiadlovského - 2:0.

Konečný stav 3:0 úvodnej časti hry stanovil 33 sekúnd pred jej koncom perfektným blafákom Berzinš. Hostia si napriek tomu hrali svoju hru aj v druhej tretine a v 29. min sa dočkali, keď Mastiča prekonal odchovanec nitrianskeho hokeja Čaládi v presilovke po asistencii Beňa.

Ďalší gól prišiel v 51. sekunde v tretej časti hry, keď po strele Gálika poslal odrazený puk od zadného mantinelu ponad Hiadlovského do siete Štefanka. V 50. min sa dočkal aj T. Chrenko, ktorý zblízka zužitkoval presnú prihrávku Kmeča. O tri minúty šiel predčasne pod sprchu obranca Nitry Jass za narazenie nitrianskeho odchovanca Mertela na mantinel. V závere ešte hostia nevyužili presilovku piatich proti trom a tak sa stretnutie skončilo dlho očakávaným víťazstvom Nitry 5:1.

Hlasy:
Ján Neliba (asistent trénera Nitry):
"Upozorňovali sme hráčov, že nemajú "dvadsiatku" podceňovať. Tá mala výborný nástup a nebyť v bráne Mastiča, tak je to na začiatku 0:3 a nie 3:0. V posledných zápasoch sme mali problém s inkasovaním gólov v III. tretine a tak sme pohrozili pokutou 10 000 Sk tej päťke, ktorá v závere inkasuje."
Štefan Mikeš (tréner HK VSR SR 20): "Bolo to trochu kruté, pretože sme nehrali zle, ale doplatili sme na individuálne chyby. Stretnutie rozhodli najmä skúsenosti v koncovke. Mne sa páčili výkony nitrianskych odchovancov v našom drese."

HC Košice - HK 36 Skalica 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Góly: 29. Michel Miklík (Ščurko, Michal Lukáč), 44. P. Bartoš (Špilár, Juraj Faith), 60. Rudolf Huna (Michel Miklík) - 32. Liščák (M. Ivičič, Kocák)
Vylúčení: 6:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška - Brath, M. Novák, 7226 divákov

SITA/Dušan Hein

Vyše 7000 divákov v Steel Aréne privítalo Skalicu piskotom, ale jej hviezdu Žigmunda Pálffyho potleskom. Už v 3. min sa pred Rybárom ocitol úplne osamotený Šimurda, ktorý však trafil len betón skalického brankára. Obrovskú šancu potom spálil Faith a hneď nato aj Špilár, ktorý si o pár sekúnd vylámal zuby na Rybárovi zasa. Lipovský musel zasahovať po Mikúšovej tvrdej strele spoza hráča. Skalica mala možnosť ujať sa vedenia počas viac ako minútovej presilovky piatich proti trom, ale až na Pálffyho pokus, ktorý domáci brankár vyrazil, nevymyslela nič.

Košičan Ščurko v 11. min zblízka nepretlačil puk za Rybárov chrbát a Školiak to na opačnej strane namieril do Lipovského betónov. Stopercentnú šancu mal v 17. min v oslabení Pálffy, ale jeho sólo skončilo na Lipovskom. Pri vylúčení Pašeka to dvakrát skúšal bombou Droppa, no zakaždým len zaduneli Rybárove betóny. Tento obranca sa nepresadil ani strelou švihom, keď pohotovo zasahoval dobre postavený brankár hostí. Prvý gól padol v polovici zápasu, v 29. min nabil Ščurko Miklíkovi a ten z prvej rozvlnil sieť. Domáci sa z vedenia dlho netešili, lebo už v 32. min pri vylúčení Bartoša nepokrytý Liščák zblízka vyrovnal.

Droppov a Plevov pokus pri presilovke potom Rybára neprekvapili. To, čo nevyšlo Kledrowtzovi ani na dvakrát pri presilovke, sa podarilo Bartošovi. Kapitán HC bol na konci biliardovej akcie druhého košického útoku. Poistku mohol pridať Jendek, jeho ranu Rybár reflexívne vyrazil. V polovici tretej tretiny sa pred Lipovského natlačil Pálffy, ale jeho zakončenie letelo tesne vedľa. V nájazde pri oslabení v 50. min sa ocitol Huna, ale na razantnejšie zakončenie mu chýbala rýchlosť.

Akcii na jeden dotyk so zakončením Bartoša v 54. min chýbala len gólová koncovka. V 59. min z dvoch metrov nepretlačil puk za Lipovského Kocák. Domáce víťazstvo pečatil 16 sekúnd pred koncom pri powerplay Skalice do prázdnej bránky Huna.

Hlasy:
Ján Šterbák (tréner Košíc):
"Obojstranne to bolo veľmi kvalitné stretnutie. Ťažko sme sa presadzovali v útočnej fáze, lebo súper hral v obrane veľmi pozorne. Veľmi dobre mu chytal brankár Rybár. Viedli sme 2:1 a od tohto stavu sme sa to vedenie snažili udržať rozumnou hrou."
Peter Oremus (tréner Skalice): "Vyše 7000 divákov videlo veľmi dobrý hokej, naša vystúpenie v Košiciach bolo veľmi kvalitné. Po taktickej stránke sme spokojní s tým, čo sme odohrali, samozrejme prehra mrzí, rozhodla individuálna chyba nášho mladého hráča."

MHC Martin - HK Aquacity ŠKP Poprad 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Gól: 50. Džerinš (Macho)
Vylúčení: 8:6 na 2 min, navyše: 2. Buc (Poprad) 5+DKZ za napadnutie protihráča, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ország - M. Korba, Smrek, 3200 divákov

Polhodinové meškanie rozhodcov asi psychicky nezvládol Buc, ktorý už v 75. sekunde zápasu hrubo fauloval Hriňu a dostal trest na 5 minút plus do konca zápasu, pričom zranený Hriňa sa už na ľade neobjavil. Martin však päťminútovú výhodu o jedného hráča trestuhodne premrhal. Ani v ďalšom priebehu prvej tretiny domáci nevyzreli na hostí, ktorí aktívnou hrou držali súpera na dištanc.

Obaja brankári boli ozdobami stretnutia a tak útočníci mali opäť horšiu pozíciu. V 15. min mal Jarolín na hokejke vedúci gól, no Lakosil bol na mieste. V 28. min sa Trokan rútil sám na Šimonoviča, ktorý jeho úmysel zneškodnil. O minútu neskôr vystrelil Török a hosťujúceho brankára zachránila žŕdka. V 32. min ušiel Džerinš, ale Šimonovič mal zašité betóny. Keďže v 39. min nevyšla Říhovi ani individuálna akcia, stále sa čakalo na vedúci gól.

Ten nepadol ani na začiatku tretej tretiny, keď veľké šance Marcinka a Halaja zneškodnil výborný Lakosil. To Popradčanov mrzelo o to viac, že strelecké začarovanie odkliali domáci. Skóre otvoril v 50. min Džerinš, čím svoj tím posadil na koňa. Poprad v záverečných minútach stavil všetko na jednu kartu s úmyslom vyrovnať, martinská obrana na čele s Lakosilom však odolala. Hostia s výsledkom už nič neurobili ani počas 20-sekundovej powerplay a tak si Lakosil pripísal piate čisté konto v tejto sezóne.

Hlasy:
Ladislav Spišiak (tréner Martina):
"Bol to veľmi dobrý zápas. Obaja súperi sa zamerali na defenzívu s rýchlym prechodom do útoku. Absolutórium si zaslúžia obaja brankári Lakosil i Šimonovič. Ďakujem hráčom, že zvládli veľa oslabení v záverečnej tretine. Som rád, že sme Popradu vrátili "požičané", lebo na jeho ľade sme prehrali 0:1. Mrzí ma zranenie Hriňu, ktorý doplatil na faul Buca v úvode stretnutia, má vykĺbené rameno."
František Hossa (tréner Popradu): "Bol to kvalitný zápas plný nasadenia a agresivity. S pribúdajúcim časom bolo jasné, že kto dá prvý gól, ten bude sláviť úspech. Žiaľ, podarilo sa to domácim, hoci v úvode tretej tretiny sme mali vyložené šance. Skvelú prácu odviedol brankár Šimonovič. Čo sa týka meškania rozhodcov, hráči musia byť pripravení aj na takéto situácie. V tom nebol problém."

Dukla Trenčín - MHk 32 Liptovský Mikuláš 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Góly: 32. Pardavý (Marek Haščák), 50. Kollár, 58. Bobček (V. Kútny) - 21. Kriška, 47. M. Grman (Marek Hovorka, Pohanka)
Vylúčení: 8:8 na 2 min, navyše Hanzal 5+DKZ za hrubosť a 10 min za zhodenie rukavíc, Trochta 5+DKZ - Petrán 5+DKZ za hrubosť a 10 min za zhodenie rukavíc, Kriška 5+DKZ, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: R. Lauff - Kalina, Gašparík, 2610 divákov

TV JOJ

Liptovský Mikuláš hral s favoritom od úvodu vyrovnanú partiu. Oba tímy predovšetkým pozorne bránili a do zakončenia sa nedostávali. V 13. min zabojoval Bobček, spoza brány našiel Salijiho, no ten spomedzi kruhov namieril iba do Laca. V závere prvej dvadsaťminútovky si Trenčín aj zásluhou presilovky vytvoril prevahu, ale už v 47. sekunde II. tretiny schladil domácich Kiška - nahodil puk do skrumáže pred Hálu a ten skončil za chrbtom domáceho brankára.

Trenčania sa naďalej trápili, vyrovnanie nepriniesla ani pekná individuálna akcia Pardavého v polovici druhej časti hry. O chvíľu nato však kapitán Dukly predsa len uspel a v presilovke vyrovnal. V 47. min pri vylúčení Kollára poslal Liptákov do vedenia Grman strelou od modrej čiary. Na ľade pribudla nervozita a tvrdé zákroky, čo výustilo do bitiek Trochu s Kriškom a Hanzala s Petránom. Viac to pomohlo domácim, v 50 min Kollár dotlačil puk za Laca - 2:2. Dukla hostí zatlačila, necelé tri minúty pred koncom nastrelil Kútny žrď a odrazený puk poslal do brány Bobček. Hosťom nepomohla ani minútová powerplay šiestich proti štyrom.

Hlasy:
Július Pénzeš (asistent trénera Trenčína):
"Mikuláš tradične zahral v Trenčíne veľmi dobre. Prvú tretinu sme zle korčuľovali a preto hostia vycítili svoju šancu. V druhej tretine sme zlepšili pohyb aj kombináciu a výsledok sa dostavil. Musím povedať, že šarvátka v poslednej tretine pomohla viac nám. Nemyslím si, že išlo o likvidáciu hráčov."
Ján Majdek (tréner L. Mikuláša): "Myslím si, že sme opäť v Trenčíne odohrali dobrý zápas. Trenčín vyhral možno vďaka likvidácii našich najlepších hráčov."

Zdielať na