Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kľúčový zápas s Rusmi sa Slovákom vyhrať nepodarilo. Náš postup je ohrozený
Zdielať na

Kľúčový zápas s Rusmi sa Slovákom vyhrať nepodarilo. Náš postup je ohrozený

Archívna reportáž

KODAŇ / Slovenskí hokejisti vo svojom siedmom zápase na MS v hokeji 2018 v Dánsku čelili jednému z najťažších súperov, a to Rusku. Pre slovenskú reprezentáciu bol pondelňajší zápas kľúčový. Ten ale zverenci trénera Ramsaya nezvládli.

 Slovenskej reprezentácií sa nepodarilo uspieť vo svojom siedmom zápase na MS. V kodanskej Royal Arene tak prehrali proti Rusom 0:4. Zverenci trénera Craiga Ramsaya majú na svojom konte naďalej osem bodov a v tabuľke A-skupiny im zatiaľ patrí 5. miesto. Slováci, ktorý stále majú šancu na prienik do štvrťfinále, v utorok nastúpia od 16.15 h proti výberu Bieloruska, ktorý už je istým zostupujúcim do A-skupiny I. divízie MS.

Rusi predviedli proti Slovákom suverénny výkon a v druhej polovici stretnutia im stačilo aj ubratie z plynu. Skóre otvoril Maxim Mamin, druhý gól Rusov pridal Nikita Gusev. V prvej tretine mala "zborná" výraznú streleckú prevahu 17:2. V druhej to bolo 11:8 pre Slovákov, gól však nepadol. V tretej tretine pridali úradujúci olympijskí šampióni ešte dva góly do prázdnej slovenskej bránky, ich autormi boli Maxim Šalunov a Iľja Michejev.

V úvode druhej tretiny si ešte počas 91-sekundovej presilovky súpera o dvoch korčuliarov poradil Čiliak so strelou Grigorenka, na opačnej strane Buc neprekonal Šesťorkina. V 26. min slovenského brankára zachránila pravá žŕdka pri pokuse Gavrikova. V polovici stretnutia mali Rusi čo robiť so šancami Čajkovského či Jurča, v 35. min v presilovke Graňák "prevetral" Šesťorkinovu lapačku.

Hneď na začiatku tretej časti pálil tesne vedľa Svitana, vzápätí úspešne zasiahol Šesťorkin pri strele Jaroša. V presilovke potom nepochodil Jurčo a opäť obranca Jaroš. V 51. min sa dostali Rusi pred Čiliaka a slovenský gólman zachránil pri veľkej šanci Dadonova. V záverečnej minúte a pol tretej tretiny sa Slováci odhodlali k hre bez brankára, ale tá priniesla iba tretí a štvrtý gól ruského tímu.

V jubilejnom 40. vzájomnom zápase sa zrodila 24. prehra Slovákov, ďalších päť stretnutí sa skončilo nerozhodne a Slováci uspeli jedenásťkrát.

Takto vyzerala zostava oboch tímov v dnešnom stretnutí: 

Rusko: Šesťorkin - Gavrikov, Kiselevič, Nesterov, Zajcev, Jakovlev, Bereglazov, Trjamkin - Gusev, Daciuk, Kaprizov - Girgorenko, Anisimov, Dadonov - Sošnikov, Šalunov, Mamin - Barabanov, Kablukov, Michejev - Bučnevič
Slovensko: Čiliak - Čajkovský, Sekera, Graňák, Marek Ďaloga, Jaroš, Fehérváry, A. Jánošík, Grman - Jurčo, Krištof, L. Nagy - M. Bakoš, Hovorka, Marcel Haščák - D. Bondra, Buc, Svitana - A. Kudrna, T. Marcinko, Cingeľ


Pozrite si archívnu reportáž o príchode Slovákov do Kodane: 

Súvisiace články