Jasno
12°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Košice to Slovanu pekne natreli
Zdielať na
Hokej

Košice to Slovanu pekne natreli

Slovan Bratislava - HC Košice 3:4 po predĺž. (2:2, 0:0, 1:1 - 0:1) <b>VIDEO: hokejová radosť Košičanov</b>

Konečný súhrn výsledkov utorkových zápasov 26. kola hokejovej Slovnaft extraligy:

Slovan Bratislava - HC Košice 3:4 po predĺž. (2:2, 0:0, 1:1 - 0:1)

MsHK Žilina - SkiPark MHK Kežmarok 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

MHk 32 Liptovský Mikuláš - MHC Martin 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

HK Aquacity ŠKP Poprad - HKm Zvolen 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)

Slovan Bratislava - HC Košice 3:4 po predĺž. (2:2, 0:0, 1:1 - 0:1)
Góly: 3. Sersen (Kapuš, Kropáč), 6. Lažo (Hreus, Uram), 53. J. Kováčik (Lažo) - 16. I. Droppa (Weissmann, S. Gron), 20. P. Bartoš (I. Droppa, Juraj Faith), 42. I. Droppa (Špilár, P. Bartoš), 63. Juraj Faith (P. Bartoš)
Vylúčení: 8:6 na 2 min, navyše: Kropáč na 10 min za nešportové správanie - M. Bartánus na 5 min + DKZ za podrazenie a zranenie protihráča, presilovky: 3:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - M. Novák, Mašík, 7010 divákov

Zostavy:
Slovan: Hovi - Pavlas, Hruška, J. Kováčik, Srdínko, Devečka, Sersen, Huba - Kuľha, Hujsa, Uram - Lažo, Hreus, Döme - Kropáč, Kapuš, Ľ. Pištek - Gráčik, Baček, Kokavec
Košice: Lipovský - I. Droppa, Jendek, Mocek, Javín, Kledrowetz, Špelda, - Weissmann, Kmiť, S. Gron - Špilár, Juraj Faith, P. Bartoš - M. Šimurda, Pleva, Rudolf Huna - Miklík, Michal Lukáč, M. Bartánus

Slovan začal šláger 26. kola veľmi dobre, keď už v 3. min využil prvú presilovú hru sekundu pred návratom Faitha na ľad strelou od modrej obranca Sersen. V 6. min bolo už 2:0, keď opäť v početnej výhode Lažo po peknej spolupráci Urama s Hreusom nedal Lipovskému šancu. Košičania boli nebezpeční tiež najmä v presilových hrách, v 15. min poslal hlavný arbiter na trestnú lavicu naraz dvoch domácich, čo hostia využili.

Droppa sa dostal k pukuosamotený medzi kruhmi a Hovi nemal na jeho strelu nárok. Dvadsaťštyri sekúnd pred koncom prvej časti vyrovnal po ustupovaní domácich bekov Bartoš. Vstup do druhej tretiny vyšiel lepšie Košičanom, ale postupne sa prebudili aj "belasí".

V 26. min mal Uram výhodu trestného strieľania, no zoči-voči Lipovskému zaváhal. O minútu neskôr si prvý útok Slovana vytvoril obrovský tlak i dve príležitosti, ale opäť bez úspechu. V 30. min trafil Hruška v presilovke iba žŕdku a o štyri minúty neskôr ho s prispením domácich obrancov napodobnil aj jeden z košických hráčov. V 36. min odišiel z ľadu v bolestiach Uram, no Slovan 5-minútovú presilovku nevyužil.

Naopak v úvode tretej 20-minútovky početnú výhodu zužitkoval Droppa - 2:3. Slovan sa síce snažil, no kombinácie mu veľmi nevychádzali. Vyrovnal až v 53. min, keď pri početnej výhode zužitkoval Kováčik krížnu prihrávku Laža cez celé pásmo - 3:3. Dve a pol minúty pred koncom trafil z ničoho-nič Baček spojnicu žŕdiek. Napokon sa rozhodlo až v predĺžení, v ktorom v 63. min Faith prestrelil Hoviho a ukončil tak jedenásťzápasovú sériu výhier domácich.

Hlasy:
Zdeno Cíger (tréner Slovana): "Začali sme dobre, potom prišli naše zbytočné vylúčenia a tam sa to zlomilo. Hokej bol dobrý, keď sa spraví chyba, potom je to ťažko vrátiť späť. Z oboch strán bolo veľké nasadenie, šťastnejší vyhral. Boli tam viaceré žŕdky. Škoda, namiesto niektorej mohol byť gól... Nemôžem nikomu nič vyčítať, ideme ďalej."

Ján Šterbák (tréner Košíc): "Nevyšiel nám úvod, rýchlo sme prehrávali 0:2. Urobili sme pár chýb, Slovan je silný v útoku a v presilovkách. Neskôr sme skorigovali zostavu, hra sa vyrovnala. Zápas mal dobrú úroveň. My sme sa snažili o pozornú obranu, keďže súper má kvalitnú ofenzívu. Čiastočne sa nám to darilo, aj keď tam bolo niekoľko spletitých situácií. Bol to pekný hokej, sme radi, že sme vyhrali na ľade Slovana."

Zdielať na