Jasno
12°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Liptovský Mikuláš prehral na domácom ľade
Zdielať na
Hokej

Liptovský Mikuláš prehral na domácom ľade

MHk 32 Liptovský Mikuláš - MHC Martin 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

V úvodnej 10-minútovke sa nestalo nič podstatné. Následne dostali hostia ideálnu možnosť na otvorenie skóre. Dvojnásobnú presilovku využil Říha, keď si jeho krížne nahodenie zrazil za chrbát domáci gólman Laco - 0:1.

Martinskí hokejisti mali navrch, ich útočné akcie boli oveľa nebezpečnejšie. V 26. min však už bolo vyrovnané. Početnú prevahu zužitkoval tvrdou strelou spomedzi kruhov M. Droppa. Hostí dostal aj druhýkrát do vedenia vo vynikajúcej forme hrajúci český legionár Říha.

V 36. min ho našiel nakorčuľovaného v oslabení Beran a Říha vyškolil domáceho obrancu Droppu aj brankára Laca - 1:2. Vzapätí sa naskytla výhodná príležitosť na opätovné vyrovnanie Liptákom, no v presilovke piatich proti trom prakticky nevyrušili Lakosila z pokoja. V polovici záverečného dejstva mohol Říha po nádhernej individuálnej akcii zavŕšiť hetrik, ale v rozhodujúcej chvíli nevystrelil.

Liptáci mohli dohnať náskok súpera v dlhej päťminútovej presilovke, keď Važan atakoval vysokou hokejkou Pupáka. Martinský gólman Lakosil však už nemusel až do konca riešiť vážnejšiu situáciu, preto sa tri body zaslúžene sťahovali dolu Váhom do Turca.

Hokej - Slovnaft extraliga - 26. kolo:

MHk 32 Liptovský Mikuláš - MHC Martin 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 26. M. Droppa (Kriška, Richard Huna) - 13. L. Říha (Vantroba, Klepáč), 36. L. Říha (M. Beran)
Vylúčení: 5:8 na 2 min, navyše: Važan (Martin) 5+DKZ (hra vysokou hokejkou), presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Pavlovič - Tvrdoň, Orolin, 1075 divákov

Zdielať na