Jasno
12°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Poprad zdolal Zvolen
Zdielať na
Hokej

Poprad zdolal Zvolen

Zdroj: TV JOJ

HK Aquacity ŠKP Poprad - HKm Zvolen 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)

Už v úvode posadili domáci Zvolen na koňa, keď sa nechali vylúčiť a súper trestal gólom J. Čierneho. Poprad mal možnosť vyrovnať, ale Král mieril v 8. min z bezprostrednej blízkosti len do Hudáčka a gól nedal ani unikajúci Haščák.

"Kamzíci" mali najväčšiu príležitosť na vyrovnanie v 14. min, keď Kroták nabil Jasovskému, ale ten ani po krásnej akcii jeden na jedného neprekonal výborného Hudáčka. Hostia mohli zvýšiť svoje vedenie, Macejka však v dobrej pozícii mieril len do pripraveného Šimonoviča.

Druhú tretinu otvorila šanca Kubenka, ten nepokrytý pred Šimonovičom neuspel. A tak platilo nedáš-dostaneš a hneď z následnej akcie skóroval Halaj. Zvolenčania mali ideálnu možnosť vyrovnať v 50-sekundovej presilovke o dvoch hráčov, no Poprad miestami až drvivému tlaku odolal. Hostia v týchto chvíľach dominovali a gól doslova visel vo vzduchu. Skvelý Šimonovič však pochytal aj nemožné.

Tretiu tretinu začali ofenzívnejšie domáci, ale šance Halaja a Krála ostali nevyužité. Aj Podtatranci mali v stretnutí výhodu presilovej hry o dvoch mužov, na rozdiel od hostí ju ale využili - obranca Dora v 45. min vymietol šibenicu Hudáčkovej bránky.

Ďaľší priebeh dobrého zápasu bol už rozkúskovaný viacerými vylúčeniami. Mužstvo Zvolena sa snažilo s nepriaznivým výsledkom niečo urobiť, no hostia nevyužili ani tie najvyloženejšie príležitosti.

Popradčania trestali, v priebehu 17 sekúnd v 55. min sa radovali Bambúch aj Martin Segľa a bolo výsledkovo "vymaľované". Zvolen nevyhral s Popradom ani na tretí pokus.

Hokej - Slovnaft extraliga - 26. kolo:

HK Aquacity ŠKP Poprad - HKm Zvolen 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
Góly: 22. Halaj (Buc), 45. Dora (A. Kroták), 55. Bambúch (Marcel Haščák), 55. Martin Segľa (Marek Haščák, A. Kroták) - 4. J. Čierny (Klouda, J. Kopecký)
Vylúčení: 7:6 na 2 min, navyše: Dora (Poprad) 10 min za narazenie zozadu, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Mihajlo, Gajan, 1515 divákov

Zdielať na