Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Slovensko prehralo s Českou republikou 3:2 na prvom zápase na MS v ľadovom hokeji v dánskej Kodani
Zdielať na

Slovensko prehralo s Českou republikou 3:2 na prvom zápase na MS v ľadovom hokeji v dánskej Kodani

Archívna reportáž

KODAŇ / Úvodný zápas na 82. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Dánsku medzi Slovákmi a Čechmi sledovalo v kodaňskej Royal Arene 12 tisíc divákov. Prvý gól zápasu skóroval náš hráč Michal Krištof.

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala s výberom Česka vo svojom úvodnom vystúpení na 82. majstrovstvách sveta v Dánsku 3:2. V sobotu večer v kodanskej Royal Arene skóre zápasu základnej A-skupiny otvoril v presilovke Michal Krištof. Jedným z debutantov na MS je aj 18-ročný obranca Martin Fehérváry, ktorý sa stal štvrtým najmladším Slovákom v histórii pri premiére na seniorskom svetovom šampionáte. Vyrovnanie zariadil na začiatku druhej časti Dominik Kubalík, no najtesnejší náskok pre slovenský tím získal v početnej výhode kapitán Andrej Sekera.

Česi strieľali na našu bránku takmer dvakrát častejšie ako naopak. Slovenský brankár si však udržal vysokú efektivitu zákrokov až do desiatej sekundy pred koncom poslednej tretiny, kedy sme inkasovali vyrovnávací gól. Nasledovalo predĺženie.

Česká a slovenská republika hrali v nasledujúcich zostavách:
Česko: Francouz - Gudas, Jordán, Sklenička, Moravčík, Polášek, Šulák, Hronek - Hyka, Faksa, Červenka - Nestrašil, Nečas, Jaškin - Řepík, Plekanec, Kubalík - Chytil, Horák, Kousal
Slovensko: Čiliak - Čajkovský, Sekera, Graňák, Marek Ďaloga, Jaroš, A. Jánošík, Fehérváry - Jurčo, Krištof, L. Nagy - Marcel Haščák, J. Mikúš, M. Bakoš - D. Bondra, Buc, Svitana - Skalický, T. Marcinko, Cingeľ

Pozrite si pohľad na dianie v šatni mladých slovenských hokejistov:

Súvisiace články