Jasno
10°
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Slovan nezaprel formu a dal sedem gólov
Zdielať na
Hokej

Slovan nezaprel formu a dal sedem gólov

Zdroj: SITA/Peter Maďar

Slovan Bratislava - Dukla Trenčín 7:5 (3:1, 2:2, 2:2)

Hokej - Slovnaft extraliga - 24. kolo:

Slovan Bratislava - Dukla Trenčín 7:5 (3:1, 2:2, 2:2)

Góly: 5. Kuľha (Pavlas, Uram), 16. Pavlas (Lažo, Kapuš), 18. Kuľha (Hujsa, Hruška), 24. Kuľha (Hujsa, Uram), 30. Kuľha (Uram, Hujsa), 45. Kapuš (Uram, Pavlas), 48. J. Kováčik (Lažo, Döme) - 17. Kollár (Čacho, V. Nemec), 29. Kóňa (S. Saliji), 32. Kóňa (Marek Haščák, Radulay), 52. Kútny (Bobček, Trochta), 58. Marek Haščák (Pardavý, Húževka)
Vylúčení: 8:10 na 2 min, presilovky: 3:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: J. Konc - M. Novák, Mášik, 8025 divákov

Zostavy:
Slovan: Hovi - Pavlas, Hruška, J. Kováčik, Srdínko, Devečka, Sersen, Hančák, Huba - Kuľha, Hujsa, Uram - Lažo, Hreus, Döme - Kropáč, Kapuš, Ľ. Pištek - Gráčik, Baček, Kmeč
Trenčín: Hála (48. Fumač) - Fatyka, Urban, Homer, Křetinský, Malinský, P. Mikuš, Bobček - Pardavý, Húževka, Marek Haščák, - Čacho, Kollár, V. Nemec - Hanzal, Trochta, V. Kútny - Radulay, Kóňa, S. Saliji

Prvýkrát v sezóne vypredaná Samsung Arena videla zaujímavý zápas, 12 gólov a strelecký koncert domáceho útočníka Martina Kuľhu. Ten otvoril skóre v presilovke v 5. min, keď Hála jeho pokus od modrej za húštinou hráčov veľmi nevidel.

Trenčania sa potom tlačili do útoku a snažili sa o vyrovnanie, nevyužili však ani 80-sekundovú presilovku o dvoch hráčov. Slovan mal hneď nato rovnakú, o tri sekundy kratšiu výhodu, ale tešil sa až po jej skončení. Kropáč sa výborne postavil pred Hálu a Pavlas od modrej trafil do siete - 2:0.

Duklu vrátil do zápasu v 17. min nečakanou strelou z kruhov Andrej Kollár, ale o vyše minútu už bol rozdiel opäť dvojgólový - v oslabení unikol Hujsa a Kuľha na dvakrát dotlačil puk do siete. Kuľha svoj strelecký deň potvrdil v 24. min a potom aj v 30. min, keď ho ideálne našiel Uram.

Domácemu krídelníkovi sa snažil sekundovať Kóňa, ktorý svoje zásahy rozdelil na obdobie po tretej a štvrtej gólovej radosti útočníka Slovana do 29. a 32. min. Trenčanov ešte viac nahlodali góly v tretej tretine (Kapuš a Kováčik) a za stavu 7:3 sa zdalo, že aktívne hrajúci Slovan bude mať zápas až do konca pod kontrolou.

Kútneho teč Bobčekovej strely a Haščákov gól v presilovke však súboj ešte zdramatizovali. Hosťom sa však už nič na výsledku zmeniť nepodarilo a gól nepadol ani počas záverečnej 100 sekundovej powerplay hostí. Kuľha je prvým štvorgólovým strelcom od 4. februára 2007, keď Peter Trokan rozhodol o víťazstve Martina v Žiline 4:2.

Hlasy:
Zdeno Cíger (tréner Slovana): "Diváci videli zápas plný zvratov. Som spokojný s výsledkom. Pre nás na striedačke to bol tréning nervov. Začali sme dobre, v druhej tretine bolo cítiť poľavenie, dostali sme zbytočné góly. Divácky to bol zápas na úrovni. Páčilo sa mi, že Trenčín hral až do konca. Ďakujem chlapcom za to, že sme zápas dotiahli do víťazného záveru."

Antonín Stavjaňa (tréner Trenčína): "V predcházdajúcom stretnutí sme nedali ani gól. Dnes nám na víťazstvo nestačilo ani päť. Bolo vidno, že domáci sú v pohode. Boli pohotovejší, presnejší. Verím, že naše mužstvo tento zápas otrasie v pozitívnom zmysle. Hálu sme nechceli striedať, keďže Fumač bol studený, napokon sme ho však stiahli. Nedá mi nespomenúť jedného fanúšika v domácom drese pri našej striedačke, ktorého kadencia nadávok je nedôstojná. Som zvyknutý na mnoho vecí, to čo si však človek vypočuje za dve hodiny už presahuje medze."

Zdielať na