Jasno
10°
Bratislava
Kristián
19.10.2024
HK Ardo Nitra - HKm Zvolen 3:4
Zdielať na
Hokej

HK Ardo Nitra - HKm Zvolen 3:4

Zdroj: SITA/Martin Havran

Ján Neliba (asistent trénera Nitry): Je to pre nás smola, že nemáme ani bod.

Hokej - Slovnaft extraliga - 24. kolo:

HK Ardo Nitra - HKm Zvolen 3:4 po predlžení (1:1, 1:1, 1:1 - 0:1)

Góly: 14. M. Štefanka (Ľ. Kolník), 29. Gálik (Vozdecký, Sedlák), 48. Gálik (Vozdecký, Gašpar) - 20. L. Čierny (Kubenko, Juraško), 34. P. Frühauf (Lipiansky, J. Kopecký), 47. J. Čierny (Paciga), 65. Dlouhý (J. Kopecký, Klouda)
Vylúčení: 6:6 na 2 min, navyše: G. Saliji (Nitra) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Pavlovič - Galamboš, Jankovič, 2624 divákov

Zostavy:
Nitra: Konrád - R. Lukas, Sedlák, Šimka, Jass, Halász, Vojta, König - Dornič, M. Štefanka, Ľ. Kolník - Valach, J. Ručkay, H. Ručkay - G. Saliji, T. Chrenko, Berzinš - Gálik, Gašpar, Vozdecký
Zvolen: V. Hudáček - Babka, Štork, L. Čierny, Juraško, P. Frühauf, Dlouhý, Cebák - Cibuľa, F. Turek, Krayzel - J. Kopecký, Klouda, Kubenko - Paciga, Lipiansky, J. Čierny - Chovan, L. Jurík, Dubecň

Hostia nevyužili v úvodnej desaťminútovke dve presilové hry. Naopak, Nitrania skórovali hneď z prvej, keď najproduktívnejší hráč Štefanka zasunul v 14. min puk spoza bránky za chrbát Hudáčka.

V 16. min mal sľubnú šancu domáci Vozdecký, no svoj nájazd na strelenie gólu nezužitkoval. Z protiútoku mohol vyrovnať Kubenko, ale Konrád ho skvele vychytal. V poslednej minúte prvej tretiny však nitriansky brankár inkasoval lacný gól, keď nezachytil puk po slabej strele Ladislava Čierneho. V 29. min išla Nitra opäť do vedenia v presilovej hre, keď na trestnej lavici sedeli hneď dvaja hráči Zvolena. Po Vozdeckého strele doklepol puk do siete Gálik - 2:1.

Ďalší gól padol rovnako z presilovej hry, keď Krayzel vyrovnal zblízka strelou k žrdi na 2:2. V úvode tretej časti hry zostal Štefanka osamotený pred zvolenským brankárom, no neuspel. Hosťujúci Jozef Čierny však áno, keď v 47. min po prihrávke Pacigu prestrelil z medzikružia Konráda.

O minútu neskôr bol stav opäť vyrovnaný, keď po Vozdeckého prihrávke presne namieril zblízka Gálik. V závere zápasu mali sľubné šance Nitrania Henrich Ručkay a Jass, no napokon sa tešili hostia, pretože v predĺžení rozhodol Zvolenčan Dlouhý.

Hlasy:
Ján Neliba (asistent trénera Nitry): "Je to pre nás smola, že nemáme ani bod. Vypracovali sme si niekoľko šancí, ktoré sme mali premeniť, no nepodarilo sa to. Trochu nám chýbalo šťastie, nedá sa nič robiť."

Ladislav Svozil (tréner Zvolena): "Začali sme dobre v obrane, no inkasovali sme v oslabeniach, čo nás mohlo stáť všetky body. Napokon sme radi, že sa nám to podarilo otočiť a rozhodnúť v predĺžení."

Zdielať na