Jasno
10°
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Kežmarčania podľahli SR "20"
Zdielať na
Hokej

Kežmarčania podľahli SR "20"

Zdroj: SITA/Gabriel Lipták/ilustračné

HK VSR SR 20 / SkiPark MHK Kežmarok 3:2 po sam. nájazdoch (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Hokej - Slovnaft extraliga - 24. kolo:

HK VSR SR 20 - SkiPark MHK Kežmarok 3:2 po sam. nájazdoch (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 9. Čaládi (Slovák, M. Bališ), 56. Beňa (Jančovič, Zukal) - 25. B. Ihnačák (Škovira) 49. Šechný (Drotár)
Vylúčení: 5:15 na 2 min, navyše: Slaninák, Škovira (obaja Kežmarok) na 10 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Baluška - Junek, Gašparík, 521 divákov

Zostavy:
HK VSR SR 20: Hiadlovský - M. Bališ, Beňa, Kozák, J. Mikuš, Ďaloga, Zukal, Krajčík, Konečný - Čaládi, Marek Slovák, R. Smotrila - Jančovič, Češík, Havlíček - Suja, O. Ďuriš, M. Jurík - Molnár, O. Rusnák, Mertel
Kežmarok: Klempa - Strapko, Gábriš, Petrina, Brincko, Sadiki, Hrubý, Kall, Havličko - Martin Slovák, Šechný, Drotár - Frank, M. Palovčík, Slaninák - Škovira, P. Gajdoš, B. Ihnačák - B. Fábry, Klein, Lemešani

Hostia začali náporom a už v 35. sekunde zahodil tutovku Kežmarčan Slovák. Prvú vážnejšiu šancu si hráči SR "20" vypracovali po chybnej rozohrávke Kežmarčanov v 7. min, keď si Slovák položil brankára Klempu, ale puk mu v poslednej chvíli skĺzol z hokejky.

Reprezentanti sa ujali vedenia v 9. min počas presilovej hry po spolupráci Čaládiho so Slovákom a Bališom. Hneď nato neprekvapil Konečný pozorného Klempu. Slovenská dvadsiatka pokračovala vo svojom tlaku, ale neúspešne, keď dorážky Smotrilu a Čaládiho zneškodnil Klempa.

V 16. min domáci brankár Hiadlovský chytil v oslabení samostatný nájazd Franka. V 22. min nepremenil Škovira trestné strieľanie po faule Smotrilu. O chvíľu neskôr zachytil Slovákovo vyhodenie puku z tretiny Škovira, prihral Ihnačákovi a ten nachytal brankára Hiadlovského na hruškách - 1:1.

V poslednej minúte II. tretiny sa rútil na domáceho brankára Šechný, ale nebol úspešný. Desať sekúnd pred koncom druhej časti hry nevyužil veľkú šancu Smotrila. V 49. min unikla vo vlastnom oslabení dvojica Kežmarčanov Drotár - Šechný a druhý menovaný naklonil misky váh na stranu hostí.

V 56. min prestrelil Beňa od modrej čiary všetko, čo mu stálo v ceste a vyrovnal na 2:2. V 4. min predĺženia mal obrovskú šancu domáci Konečný, ale Klempa si s jeho strelou poradil. Stretnutie rozhodli až samostatné nájazdy, v ktorých jedniným úspešným strelcom bol domáci hráč.

Zdielať na