Jasno
10°
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Martinčania hrali stopercentne
Zdielať na
Hokej

Martinčania hrali stopercentne

Zdroj: SITA/Ivan Fleischer/ilustračné

HK 36 Skalica - MHC Martin 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)

Hokej - Slovnaft extraliga - 24. kolo:

HK 36 Skalica - MHC Martin 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)

Góly: 3. M. Beran (L. Říha, Török), 6. Török (L. Říha)
Vylúčení: 10:9 na 2 min, navyše: V. Vlk 10 min za nešportové správanie a Šille (obaja Skalica) na 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: R. Lauff ml. - Müllner, P. Šefčík, 2900 divákov

Zostavy:
Skalica: Kučera - V. Vlk, Gründling, M. Ivičič, Gula, Škadra, Šille, Klučár, Škápik - Pálffy, Liščák, J. Mikúš - Kocák, R. Školiak, D. Pašek - T. Višňovský, Horský, R. Hartmann - Šátek, Malík, Holý
Martin: Lakosil - Klepáč, J. Polák, Vantroba, Kolba, B. Majeský, I. Ďatelinka, Dvořák - Török, M. Beran, L. Říha - Podstavek, Koložváry, Važan - Džerinš, J. Mihálik, Markovič - Trokan, Macho, Mahdalík

Martin už v 6. min vyhrával v Skalici rozdielom dvoch gólov pri stopercentnom využití presilových hier piatich na štyroch. Hostia sa ujali vedenia v 3. min, keď Říha rohu prihral Beranovi a ten sa nemýlil - 0:1.

Druhá využitá presilovka Martinčanov prišla v 6. min, keď Török medzi kruhmi úspešne vystrelil zápästím - 0:2. Hokejisti MHC hrali v obrane dôsledne a nedovolili Skaličanom vytvoriť si vážnejšie strelecké príležitosti. Pri ďalších šanciach domáci stroskotali na spoľahlivom Lakosilovi v bránke.

Martinský gólman v 6. min vychytal individuálnu akciu Liščáka a v 12. min sa zase Kocákovi podarilo trafiť len brankára hostí. V 14. min zohrali Skaličania učebnicovú presilovú hru, no bez efektívnej koncovky, keď neúspešným exekútorom bol Kocák. Domáci hráči sa viacerými vylúčeniami dostávali z tempa a Martinčania strážili dvojgólové vedenie aj počas druhej tretiny, v ktorej sa nepresadil ani jeden tím.

V 22. min mohol korigovať stav zápasu Liščák, ale martinský gólman bol po jeho strele pozorný. Na druhej strane predviedol pekný "semafor" Kučera po strele Berana spoza kruhov a skalický gólman podržal domácich aj pri šanci Vantrobu, ktorý pálil tvrdou strelou od modrej. Skaličania ani po šanciach Pálffyho a Pašeka zblízka nenašli po dvoch tretinách recept na súpera. Skaličania v záverečnej tretine ukázali enormnú snahu zvrátiť nepriaznivý stav stretnutia, ale na brankára Lakosila recept nenašli.

Martinský gólman zlikvidoval strelecké šance domácich, ktoré sa im naskytli pri presilových hrách. Koncovky Pálffyho, Kocáka a Liščáka boli neefekívne. V 58. min kanonier Pálffy únik nepremenil a Martin si pozornou a taktickou hrou zaslúžene vybojoval 3 body.

Zdielať na