Jasno
10°
Bratislava
Kristián
19.10.2024
Popradčania sa tešia z víťazstva
Zdielať na
Hokej

Popradčania sa tešia z víťazstva

Zdroj: SITA/Peter Kapusta

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Aquacity ŠKP Poprad 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Hokej - Slovnaft extraliga - 24. kolo:

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Aquacity ŠKP Poprad 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Góly: 3. Marek Hovorka (Lelkeš, Pohanka) - 32. Kasík (Jarolín), 55. Halaj (Fabian)
Vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák, Orolín, Valach, 1150 divákov

Zostavy:
L. Mikuláš: J. Laco - Petran, M. Grman, M. Droppa, Hyben, Rúfus, D. Rehák, Kadlubiak, Jelínek - Kriška, Kuric, Richard Huna - F. Zúbek, Holečko, Blaščík - Pupák, Marek Hovorka, Pohanka - Macík, Bulík, Lelkeš
Poprad: Šimonovič - Kasík, Michal Segľa, Dora, Fabian, Bambúch, Korenko, P. Bakoš - A. Kroták, Jarolín, Jasovský - V. Král, Jabrocký, Buc - Marcel Haščák, E. Piatak, Martin Segľa - J. Marcinko, Halaj, Lapšanský

V podtatranskom derby sa ako prví vrhli do útoku hostia. Pozorný Laco však všetko podstatné vyriešil a čoskoro udrelo na druhej strane. V polovici 3. min premenili Mikulášania prvý ofenzívny výlet pred Šimonoviča na vedúci gól, keď po prihrávke novej akvizície MHK 32 Lelkeša skóroval do poloprázdnej bránky pohotový Hovorka.

Následne sa obidvom mužstvá naskytli ideálne možnosti na zmenu skóre. Najskôr "kamzíci" a po nich ani Liptáci však nevyužili dlhé dvojnásobné presilovky. Aj v druhom dejstve sa hra prelievala z jednej strany na druhú. Obidvaja gólmani vyriešili viacero ošemetných situácií.

Vyrovnanie priniesla 32. min a Kasíkova presilovková delovka od modrej čiary. V 52. min bol blízko ku gólu domáci kapitán Kriška, ale rozhodnutie priniesla až Halajova tečovaná polostrela v 55. min. Skúsení hostia už v závere žiadnu drámu nepripustili. Držali Liptákov na dištanc od Šimonoviča. Zverenci Jána Majdeka sa tak nedostali ani k hre bez brankára.

Hlasy:
Ján Majdek (tréner L. Mikuláša): "Bolo to správne derby. Svojich hráčov môžem iba pochváliť. Potrebovali sme sa otriasť z predchádzajúceho duelu, po ktorom nám vypadli dvaja hráči základnej zostavy. Celý zápas sme odohrali veľmi dobre, bohužiaľ neskórovali sme ani do prázdnej bránky. Namiesto toho zvonila žŕdka a vzápätí sme lacno inkasovali po tečovanom nahodení puku. Mrzí ma, že sme opäť prehrali tesne iba o gól."

Jozef Skokan (asistent trénera Popradu): "Splnil sa náš predpoklad, že to bude veľmi ťažký zápas. Od prvej do poslednej minúty ovládlo ľadovú plochu svižné korčuľovanie a nesmierna bojovnosť. Zásluhu na dobrej úrovni stretnutia mali obe strany. Perfektne zachytali brankári, ktorým patrí absolutórium."

Zdielať na